S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

2022 02 02: Om Tålamod, ensamroddare, gatumusikanter och delfiner.

2 kommentarer

Vi har nu väntat i över 2 månader på att motorn skall bli lagad. Verkstan var stängd i 2 veckor mellan Jul och Trettondagen, som är en stor helg här. Naturligtvis hade man inte beställt reservdelar innan ledigheten, utan detta gjordes först därefter. Med mera väntan.

I förra veckan tog jag bussen till Pasíto Blanco, där motorverkstan ligger. Nää, man hinner inte börja med vår motor förrän tidigast i slutet av denna vecka. När detta arbete är klart, och framför allt innan motorn är på plats, ja, då är vi redan hemma. Verkstadsägaren rycker på axlarna; ”Då får vi sätta motorn på plats, när ni kommer tillbaks.”

Jag har naturligtvis redan tidigare funderat på om inte det finns någon annan motorverkstad på ön. Jag har fått väldigt motstridiga uppgifter om detta. Jodå, det finns gott om sådana. Frågan är bara vilka som klarar ett sådant här jobb. Och inte är klåpare.

Jag har kommit fram till att ha tålamod. ”Tålamod är en Dygd.”

Vi får koncentrera oss på andra ting runt oss. Som exempelvis ensamroddaren, som gav sig iväg över Atlanten för idag precis 2 månader sedan. Det skulle ta 70 dagar, så hon torde vara framme mot slutet av nästa vecka. Om nu tidsplanen håller. Fick precis en bild av ensamroddaren, just som hon var på väg ut ur hamnen. Av extrautrustning noteras radar, solcell samt satellittelefon.

Ensamroddaren på väg ut ur hamninloppet i Puerto de Mogán på sin väg över Atlanten.


* * *

Gatulivet har återvänt till samhället här. Inte riktigt i samma omfattning som före pandemin. På fredagar (marknadsdag!) kommer dock turister från omgivande ställen. Då håller man sig helst undan, när dessa horder väller in bland marknadsidkarnas tingel-tangel.

Jag har funnit två bilder av kringresande gatumusikanter. Det var något rörande fint att se dem sitta där ensamma med sin fina musik, mitt ibland all larm på gatan. Vi gillade dem, bl.a. för deras val av repertoar.

Gatumusikant med piano på hjul. Han spelade huvudsakligen Wienklassisistisk musik.
En ensam cellist bland populärmusik och allsköns tingel-tangel spelar klassisk musik på sin cello, bl.a. ”Svanen” av Saint-Saëns.


* * *

Efter allt ”bryggseglande” kan det vara trevligt att tänka tillbaka på alla fina seglingsturer. Här några bilder av lekande delfiner längs med båten.

Lekande delfiner följer oss.
Och här en, som simmar riktigt nära.


* * *

Kommande sönd. 6 febr. 2022 reser vi hem för medicinska kontroller. Vi hoppas kunna återvända hit i månadsskiftet februari/mars.

2 tankar om “2022 02 02: Om Tålamod, ensamroddare, gatumusikanter och delfiner.

  1. Tack än en gång för den fina sången på min födelsedag. Det var verkligen en uppskattad överraskning.
    Titti

    Gilla

  2. Så avundsjuk på alla som ser delfiner, jag ser aldrig några fast jag varit ute i båt tidiga morgnar 😦 . Jo, jag såg utanför Key West för 10 år sedan, men har ingen lust att åka dit igen för att bara se delfiner, hahaha … 😀
    Saknar uppdateringar! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s