S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Mera om hamnen i Tazacorte, 2021 04 25.

Lämna en kommentar

Det lilla samhället Puerto de Tazacorte ligger vackert på västkusten av en liten ö, längst ut i väster. Men också utsatt för väldiga krafter, när oceanens mäktiga vågor slår in mot kusten. 

Solnedgången just bakom piren på den gamla fiskehamnen.

 

Solnedgången här längst ut i väster är berömd. Här har solen just sjunkit ner under horisonten. En plats för många tankar.

 

* * * 

 

De senaste dagarna har ett djupt och mäktigt lågtryck passerat förbi strax norr om oss och drar nu mot Portugal. Förhoppningsvis minskar vinden och framför allt vågorna under de närmaste dagarna, så att vi kan börja segla tillbaka. 

 

Man ser här hur vågen bygger upp på väg in mot land.

 

Här bryter vågen, när det grundar upp.

 

Vattnet forsar upp mot murarna.

 

* * * 

 

Inne i hamnen är det lugnare. Bland alla mer eller mindre välskötta båtar träffar man ibland på en del udda skapelser. Ofta påminnande om barndomens gamla ”sjörövarskepp”. 

 

En något udda skapelse till båt.

På båten förefaller det bo 2 unga familjer. 2 barn i 7-8 års åldern har vi sett. Barnen verkar väldigt hemmastadda på båten och klänger runt som vilka pigga ungar som helst.

Så länge barnen är små, är detta säkert inte något problem. Mer komplicerat blir det, när de kommer i skolåldern. Visst kan föräldrarna säkert vara lärare för barnen, i varje fall i början och under en begränsad tid. Det är dock inte bara enkelt att ha ”skola ombord”. Det finns ju många andra aspekter på detta med ”skola”. Bl a den socialisering, att lära sig umgås med andra barn, som det innebär att gå i skola. Vi har träffat flera unga seglare, som är lite bekymrade hur de skall göra när barnen kommer i skolåldern. 

 

Intrycket av en något udda båt understrykes av skallen på förpulpit. Ser ut att komma från någon sorts get. Det kan ju diskuteras om det hör hemma på en båt. Originellt är det i alla fall.

 

* * * 

 

I morgon måndag 26/4 -21 (eller möjligen dagen därpå, beroende på vädret) börjar vi vår återsegling. Först en lång sträcka på 65 sjömil till San Sebastián på La Gomera. Efter några dagar där, fortsätter vi till Tenerife, där vi tänker ankra för natten, innan vi i slutet av veckan återvänder till hemmahamnen vår, Puerto de Mogán på Gran Canaria. 

Spännande fortsättning följer! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s