S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

4 år sedan vi seglade iväg, 23/5 2017.

8 kommentarer

Idag är det 4 år sedan vi lämnade hemmahamnen i Umeå kl. 18.25, i närvaro av släkt och vänner. Se i arkivet, ”Maj 2017”. Vår första seglats gick till den lilla badplatsen ”Simphamn”, 5 sjömil söderut. Där hade Motorbåtsklubben en liten brygga, där vi lade till vår första natt på vår långsegling. Minns att det var riktigt kallt i båten! Men så hade isarna gått bara några dagar innan!

* * *

Egentligen skulle vi ha skrivit mer under de senaste veckorna, men ”WordPress” har lagt om systemet. Numer finns inte längre ”Klassisk redigerare”, som jag är van vid. Det blir ”för dyrt”. Det innebär att jag måste lära något helt nytt. Och det är framför allt bildhanteringen som är besvärlig. Så det innebär att det dröjer något med att få med bilder i berättelserna. Det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta.

* * *

De sista dagarna gick ”Kombon”, den gemensamma Batteriladdaren och Invertern sönder. Det är själva Centralen i hela elsystemet i båten. Marinelektrikern Jens från Tyskland, seglarnas allt-i-allo här i hamnen, undersökte Kombon. Hans dom kom snabbt och resolut: ”Kaputt!” Vad det kostar att köpa och installera en ny, vill jag inte avslöja, men vi får väl hänga upp en stekt salt sill i taket på måndagsmorgnarna, stryka potatisen utefter sillen hela veckan, för att som söndagsmiddag dela på sillen, och så hänga upp en ny på måndagsmorgonen igen.

* * *

Idag har vi rest hem för att tillbringa sommaren hemma i Umeå. Vi vill träffa barn och barnbarn och njuta av det vackra nordiska sommarljuset. Vi hoppas kunna återvända till seglingarna i södern i september/oktober. Och hoppas då att Jens fått fram reservdelar, så att elsystemet fungerar.

8 tankar om “4 år sedan vi seglade iväg, 23/5 2017.

 1. Fire år! Fantastisk! Gratulerer og ønsker dere en god sommer hjemme. Klem.

  Gilla

 2. – Allra Kjæraste lilla Nathalia! Det er altid så hyggelig å lese Dine små kommentarer! Da vet jeg at det i hvert fall er NOEN, som leser våre literere Opus!
  – Nå er vi hjemme i Umeå igjenn. En meget lang reise, men nå er vi hjemme i ”Det lille huset ved Havet”! Vi planlegger å ble her hele den fine sommeren, og i slutten av September/begynnelsen av Oktober drar vi tilbake til Syden for nokk noen seilaser.
  – Ønsker Deg det aller bedste! Go’klem!

  Gilla

 3. Ønsker dere en fortreffelig sommer hjemme i Sverige.

  Gilla

  • Takk, kjære Aslak før hyggelig hilsen. Vi er nå i Umeå, og foreløpig kommer vi å være her hele sommeren frem til Sept./Okt. mnd. Hvis alt går som vi håper, reiser vi tilbake til Syden da for videre seilaser. – Vi holder kontakt!

   Gilla

 4. Ble litt engstelig siden det ikke kom noen oppdateringer, så det var godt å høre fra dere igjen. Ønsker dere begge en fantastisk sommer der dere kan nyte barn, barnebarn, venner og hverandre ❤️

  Gilla

  • Heia, kjære Rolf! Altid hyggelig å høre fra Deg! Ja, som eg skrev, har vi hatt en del datatekniske vanskligheter, når administratøren veljer å endre i systemet. Men og en gammel hund som jeg, skal vel etterhvert lere meg å sitte!
   – Vi har det godt her i Umeå, og nyter av det pene nordiske sommerlyset! Helmi hilser til Deg, og alle på avdelinga! Vi holder kontakt!

   Gilla

 5. Hoppas ert besök i Sverige var fin och trevlig. Nu väntar jag på att få höra fler äventyr. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s