S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Nyttårsafton, 2020 12 31.

6 kommentarer

Så har vi nyttårsafton. 2020 är till ända. Ett år som för de flesta bäst kan karaktäriseras med Drottning Elisabeths berömda ord; ”Anno Horribilis”. För vår del har mycket ställts på ända detta år. Mycket har behövt omprövas. 

Koronapandemin har slagit hårt. Inte bara hälsomässigt; jag tänker ofta på alla dessa småföretagare, även här nere på kanarieöarna, som förlorat i stort sett sitt livsverk. Det är säkert många tragedier bakom alla stängda restauranger och små butiker.

 

* * * 

 

På promenad i de idylliska kvarteren nere vid hamnen i Puerto de Mogán.

Själva har vi det nästan oförskämt bra nu. Vacker miljö, trevliga människor runt oss, och inte minst ett fantastiskt fint klimat. Som en svensk högsommar med 24-25 grader. Inget regn, klar sol från blå himmel i stort sett dagligen. 

 

* * * 

 

I afton skall vi fira in det nya året tillsammans med några svenska seglarvänner, Greta och Owe i ”Mayflower II”, som vi efterhand har lärt att känna väl. Det är beställt nyårsmeny på Rest. ”Carpe Diem”, där Helmi och jag firade förra nyårsaftonen. Vi räknar med att kunna göra så även nästa år. 

 

* * * 

 

Meddetsamma efter nyår, tidigt på lördagsmorgonen den 2 januari 2021 kastar vi loss för några veckors segling. Vi hade bokat plats i marinan på södra Tenerife, men tydligen är hela Tenerife helt nerstängt pga Pandemin. Hamnkontoret svarar inte på våra förfrågningar, så vi får ankra i en skyddad vik. – Söndag morgon 3 januari seglar vi vidare till La Gomera, där vi stannar 2 veckor. Ser fram emot mycket bergsvandringar och turer med hyrbil runt på ön. Det finns väldigt mycket sevärt. 

I mitten av januari seglar vi vidare till Tazacorte på västsidan av den västligaste av Kanarieöarna, den lilla ön La Palma. Mycket charmig liten ö, som inte alls på samma sätt är påverkad av turism som sina större systrar, Gran Canaria och Tenerife. Vi planlägger att stanna på La Palma i tre veckor och återvända till Puerto de Mogán på Gran Canarias SV kust i mitten av februari. I månadsskiftet februari/mars reser vi hem ett tag, och så hoppas vi återkomma hit snart igen. 

6 tankar om “Nyttårsafton, 2020 12 31.

  1. Ha et Godt Nytt År, kjære venner! Tenker på dere og ønsker Dere alt godt.

    Gilla

  2. Kjære Helmi og Carl-Gustav, gode venner! 😊Ønsker dere et riktig godt nytt år, og fortsatt god seilas videre! Det er fantastisk hyggelig å se hvordan dere følger drømmene deres! Alt godt på ferden! Nyttårsklem fra Lillian og Sveinung🤗❤️

    Gilla

  3. Hej Helmi och Carl Gustav, vi önskar er ett riktigt Gott Nytt År och härliga dagar på havet❤️ /Sanne och Martin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s