S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Julafton, 2020.

15 kommentarer

Så har julen kommit i år också. Härligt soligt och varmt väder, 25-26 grader. Lite kyligt på kvällar och tidiga morgnar, då man gärna tar på sig långbyxor och en tröja. Annars är det shorts och T-shirt/linne som gäller. 

Livet här är betydligt mer avstressat här än det brukar vara hemma. Allt stressande efter julklappar och alla andra ”måsten” existerar inte. Inte vad vi ser i alla fall. Här sitter man gärna i sittbrunnen med några båtgrannar. 

 

Blomsterprakten är imponerande.

 

Vid entrén till hamnområdet är det rent och prydligt.

 

* * * 

 

Nu eftermiddag/kväll skall vi fira jul med våra grannar från Umeå, Gunilla och Anders i deras hus i Puerto Rico, inte långt härifrån. Det blir Knytkalas. Helmi har gjort en rödbetssalad och en Janson. Härligt salt! Skall bli trevligt. Avslutar med att publicera vår egen Tomte Rudolf med Julgran. Äkta svensk vara, inköpta på IKEA på Las Palmas. 

 

Vår Jultomten Rudolf med äkta plastgran från IKEA.

 

Så får vi önska er alla en Riktigt God Jul! Tag gott vara på varandra! Det är detta som Julen handlar om. 

 

15 tankar om “Julafton, 2020.

 1. God jul og ønsker om et coronafritt nyttår🎄🎅🏻❄️☃️

  Gilla

 2. God jul og ønsker om et coronafritt nyttår🎄🎅🏻❄️☃️

  Gilla

 3. Det samma till er! Önskar er en riktigt härlig helg!!
  Varma kramar Anders o Lena på Space

  Gilla

 4. God Jul til dere.

  Gilla

 5. God fin härlig Jul till er från Katta & Stig!🎄🌟🎄

  Gilla

  • Hej, kära Katta o. Stig! Tack kära vänner! Vi önskar er detsamma! För övrigt, vilken fin bild av Tomten och Tomtemor ute vid elden! För oss här nere i värmen ser det verkligen exotiskt ut! Stor Kram till er båda! /Helmi och Carl-Gustav.

   Gilla

 6. Detsamma till er

  Gilla

 7. En riktigt god fortsättning på julen till er också❤️ /Sanne och Martin

  Gilla

 8. Ønsker dere en fortsatt god jul ! Her nord har vi fått nysnø, og skikkelig julestemning ,som på et gammeldags julekort ! Tradisjonell juleopplegg hos oss, og ellers «same procedure as last year !»
  Har gjort unna familiesamlinger , så nå nyter vi tiden !
  Mange hilsninger til dere begge !

  Gilla

  • Takk kjære venn! Hyggelig å høre at Kong Bore endelig har kommit med vintern. Det der surværet som varit i nordskandinavia i så lang tid, det skønner jeg godt at dere begynnte å bli lei. Det er altid gott, når den skikkelige vintern brer ut sig på gammelmåten. – Ja, her har vi og ”midvinter” med vinterkledde spanjoler. mens vi Vikinger går kledde i shorts og T-shirt. Snakke om relativt!

   Idag har vi tatt vår daglige tur opp i bergen. Så’n c:a 8-9 km. Passe tur. Helmi orker godt med. Vill gerne stresse meg med ”Kompentanse-gåing”. Chevaleresk som jeg er, så lar jeg henne vinne. Selvfølgelig kun for få vise hvor chevaleresk jeg er.

   Ha nå en god tid sammen! Ta godt vare på hverandre! Det er det Julen dreier sig om. Klem fra oss begge.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s