S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Lucia 2020!

4 kommentarer

Så har vi varit här en vecka nu. Teak-däcket renskurat och ytbehandlat för att bättre motstå de små svarta algangreppen. Fendrarna renskurade och Helmi har genomstädat båten inuti. Helt nödvändigt, eftersom Saharasand har en märklig förmåga att leta sig in överallt.

Idag på morgonen lussade vi våra svenska båtgrannar med stjärngossestrut och Helmi med glitter i håret. Skönsång – minst tvåstämmigt! – och kaffe med ugnsvarma lussebullar (IKEA!) samt pepparkakor. Mycket uppskattat. Våra spanska båtgrannar undrade vad som stod på; spöken i farten?!

 

Våra svenska båtgranna Greta och Owe uppvaktas med skönsång, ugnsvarma lussebullar och pepparkakor.

 

Minns en gång på 90-talet att jag ringde pappa Hilding och med känsla och inlevelse sjöng Luciasången tidigt på morgonen. Han var helt tyst, så jag frågade: Är Du kvar? – Är det Du? – Javisst! – Oh, jag trodde det var någon berusad på väg hem från Krogen, och som ringt fel!  

Och jag som tänkte det skulle vara dagens kulturella höjdpunkt. 

Nåväl, i eftermiddag seglar vi iväg 2 timmar österut, till Pasito Blanco. Där skall vi imorgon tidigt lyfta båten på land för renskurning och bottenmålning. En del motor- och annat mekanikerarbeten skall också göras. 

Under tiden bor vi på ett litet närbeläget hotell. Det skall finnas en närbutik och en liten restaurang på området, så vi kommer att ha det bra. 

Räknar med att vi är tillbaka här i Puerto de Mogán före jul. 

 

4 tankar om “Lucia 2020!

 1. Oj, venner ! Takk for trivelig hilsen ! Og bilde av ungdommelige og vitale folk , som sikkelig lyser opp i tilværelsen nå når sola her nord er borte fra horisonten !
  Ønsker dere ei fortsatt god helg , og tvi,tvi med service på skroget !
  Klem fra Gunvor og Olav

  Gilla

  • Takk, kjære venn! Ja, det er ikke noen ende på hvad en kan få det til!

   Nå ligger vi i Marinaen til Pasito Blanco, rett øster for Mogan. Vi venter nå på Travel liften som skal sette båten på land. Der venter renvasking og maling av bunn. Vi bor på et litet hotel i nerheten. Rekner med at ble her denne uken. Tilbake i Mogan før jul.

   Etter nyttår planlegger vi å seile til Tenerife og La Gomera. Evt. til La Palma, lengst ut i vester.

   Gilla

 2. Ønsker dere en riktig god jul og ett godt nytt år. Nyt Kanariøyene og havet. Så fint at dere dro nedover. Her er det snø og julestemning. 🌲Mange julehilsener fra Hanne 🥂💫🌲🌲

  Gilla

  • Takk kjæra Hanne for hyggelig hilsen. Ja, vi nyter av tilværelsen her i varmen. – Ønsker Deg og familien Din det aller beste i Juletiden og det kommende år. Ta godt vare på hverandre! Det er det Julen handler om.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s