S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

På väg hem! 2020 03 22.

2 kommentarer

Vårt flyg den 24/3 -20 blev inställt. Liksom nästan alla andra av Norwegians flighter. Det finns inte en flygstol ledig, har kollat med TUI, Ving, Solresor. Alla prioriterar att ta hem sina egna resenärer.

De få avgångar, som Norwegian fortfarande har, är alla fullbokade en månad framöver.

Fick för några dagar sedan till slut tag på 2 biljetter med SAS!

De sista dagarna har varit fyllda med förberedelser för hemresan, eftersom vi kommer att vara borta från båten under troligen lång tid.  Vi hade först tänkt att jag skulle resa tillbaka om någon vecka för att segla båten upp till Las Palmas på Gran Canarias nordkust. En del verkstadsarbete att göra. Som situationen nu har utvecklat sig, är detta naturligtvis omöjligt. Alla hamnar är stängda för såväl avsegling som ankomst. Dessutom är flygplatsen stängd för allt utom turister, som reser hem.

Såå, idag tidigt på morgonen tog vi en taxi hit till flygplatsen. Vi sitter nu här och väntar på incheckning. Vi flyger via Köpenhamn till Stockholm, där vi övernattar på Arlanda. I morgon bitti reser vi upp till Umeå.

Vi är lite osäkra på om karantän är påbjuden för oss utifrån kommande resenärer, men vi kommer i alla fall att stanna mest möjligt hemma de första 14 dagarna. Där vi bor långt ute på landet har vi i alla fall möjligheter att få röra på oss utomhus på ett sätt som vi inte kunnat göra här den sista veckan.

Utöver sjukdom i familjen, är orsaken att vi väljer att resa hem, att situationen börjar bli lite osäker. Ingen vet riktigt vad som kommer att ske, och i en sådan situation känns det bättre att vara hemma.

Vi har tursamt nog väldigt fina båtgrannar, som av olika skäl valt att stanna kvar. De ser nu till vår båt, kollar batterierna, kollar förtöjningar, mm, om det blåser upp. Det är en mycket speciell känsla av gemenskap, som utvecklas vid bryggan under omständigheter som dessa.

2 tankar om “På väg hem! 2020 03 22.

  1. Hej! Även om det verkade som om de flesta flyg skulle vara inställda, så var ni inte ensamma i luften över Europa som ni ser. Välkomna tillbaka till Norden även om det inte var vad ni tänkt er för några månader sedan, men om framtiden kan vi ju aldrig veta vad som skall hända. Hoppas fortsättningen på hemresan går bra och framförallt att Helmis dotters behandling blir lyckosam. Margareta o Lars

    Gilla

    • Ja, utvecklingen har onekligen varit dramatisk de senaste veckorna. Vem trodde för 2 veckor sedan, att Spanien skulle införa undantagstillstånd med utegångsförbud? Och vad det innebar? – Vi hade hur som helst planlagt att resa hem av andra skäl, men situationen har den senaste veckan utvecklat sig till att bli mer osäker vad framtiden beträffar. Och då kändes det bäst att försöka komma hem. Medan det fortfarande fanns möjlighet. Spanien verkar släcka ner i det närmaste ALL flygtrafik. – Vi återkommer.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s