S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

HUR GICK DET SEDAN? – Helmi fick tillbaka både pengar och VISA-kort!! 2020 02 18.

2 kommentarer

Vi har tidigare beskrivit hur Helmi blev bestulen på en ansenlig summa pengar i samband med ett besök på ett varuhus på Tenerife nyligen. Hur förslagna dessa ”fingermanipulatörer” är! Tänk om de kunde använda sig av sin kunskap på ett för samhället mer positivt sätt!

Nyligen kom ett besked från NORDEA-banken i Stockholm, att alla pengarna betalas tillbaka (med ett undantag av SEK 400:-, men det bryr vi oss inte om). Redan samma dag var beloppet SEK 17.900 insatt på Helmis konto.

Och med Express-fart kom nästa dag också hennes nya VISA-kort! Redan tidigt på morgonen kom 2 anställda på Marinan springande med DHL-kuvertet fram och bankade på båtens sida: ”Mádam Helmi! Mádam Helmi! Please sign! Please sign!”

Heder och Tack till Lokalpolisen och NORDEA-banken i Stockholm!!

DHL har vi tidigare inte imponerats av, men den här gången skötte de sig. Det skall i ärlighetens namn också tilläggas.

Det känns naturligtvis väldigt bra att ha fått tillbaka pengar, så att tillvaron kan börja fungera som vanligt igen. Visserligen har vi haft reserver, men sådana här gånger känns alltid bra att vara tillbaka till ”Normal tillvaro” igen. Och naturligtvis att ha blivit betrodd! Utan diskussion!

Hur det går med polisutredningen, om man får tag på förövarna. Det vet vi inget om ännu. Man har dock lovat oss att vi skall få ett besked inom sinom tid.

Vi har kanske blivit lite mer försiktiga och sneglar lite extra över axeln i fortsättningen. Ingen skall kunna komma oss så nära i framtiden! Det handlar om Integritet!

 

 

2 tankar om “HUR GICK DET SEDAN? – Helmi fick tillbaka både pengar och VISA-kort!! 2020 02 18.

 1. Ojojoj vilket elände ni varit ute för!!
  Men fantastiskt bra att allt löst sig, vi blir så glada att höra att saker fungerar och att det går snabbt speciellt i såna här situationer!
  Önskar er en fortsatt trevlig seglats⛵️
  Kramar från Anders o Lena🌷☘️🌺

  Gilla

  • -Ja, angenämare upplevelser har vi haft. Vi får dock vara glada att ingen blev fysiskt skadad, samt att Helmi fått tillbaka både kort och pengar. Heder åt både lokala polisen här (”Guardia Civil”) och NORDEA-banken i Stockholm. Alla var mycket hjälpsamma, vilket har underlättat bearbetningen.
   -Nu går livet vidare, kanske är vi båda något mer misstänksamma. Annars OK.
   -Sköt om er, så hörs vi!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s