S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Om bl.a. den italienska restaurangen i Puerto de Tazacorte, 2019 10 27.

Lämna en kommentar

Vi hade turen att få tag på ett pyttelitet lägenhetshotell här i Puerto Tazacorte, alldeles bredvid Marinan. Det verkar vara ett välbeställt par, möjligen från ”La Península”, dvs. det spanska fastlandet, och som låtit inreda bottenvåningen till en egen liten lägenhet. Fullt utrustad med dusch och toa, fullt utrustat kök, inkl. tvättmaskin, samt sovrum och ”Living”. Enkelt, men hyfsat rent och fr.a. väldigt nära både Marinan och varvet, där båten har legat på land sedan i början av maj månad. I seglarkretsar heter det ”on the hard”.

 

Vårt lilla lägenhetshotell i bottenvåningen på detta hus nere vid hamnen.

Just detta att det finne en tvättmaskin i den lilla lägenheten har varit en stor fördel, särskilt i denna värmen! Idag har det varit väldigt varmt; 34 grader, när det var som varmast nu i eftermiddag. Vi har t.o.m. kunnat tvätta upp bl.a. sängkläder åt våra svenska båtseglarvänner här. Skulle bara fattas annat! Maskinen bara stod där.

Detta är f.ö. en av de stora fördelarna med seglarlivet; man träffar väldigt många trevliga och hjälpsamma människor i hamnarna. Ytterligt sällan att man träffar på någon surdeg. De allra flesta hjälps åt. En annan gång kan man själv behöva en hand.

 

* * *

 

Tvärsöver gatan från vårt tillfälliga ”hem”, ligger en italiensk restaurang, Pizzerian ”Il Tramónte”, där jag ikväll fick klart för mig att namnet närmast betyder ”Solnedgång”. Ligger mycket riktigt nere på vägen just ovanför stranden i västerläge. Riktigt vackert att sitta i kvällssolen och avnjuta en härlig italiensk måltid, till dånet av de rullande dyningarna in mot stranden.

 

Interiör från den lilla italienska restaurangen ”Il Tramónte”.

Restaurangägaren själv, en jovialisk godmodig och rundmagad italienare från Milano, serverar utsökt god mat! Det är en glädje att någon gång emellanåt avnjuta en god middag här. Det spanska köket i alla ära, men det är knappast något, som är särskilt upphetsande. Det franska köket (naturligtvis!) och det italienska är av en helt annan klass. Hur de bär sig åt, vet jag inte, men de har lyckats tillsätta just ”det”, som sätter pricken över i:et.

 

En jovialisk godmodig och lätt rundmagad italienare framför sin enkla restaurang, som serverar utsökt och välsmakande mat.

Det är märkligt detta med mat (Skåningen uttalar sig!); utöver den rent lekamliga upplevelsen, är det viktigt också med miljön runt omkring. Den här italienaren sprider en så härlig gemytlig atmosfär runt sig. Kommer utsökt att tänka på Evert Taubes ”Jag ääär den glaaade baaagarn, utiii San Reeemo staaad!” Bara en så’n sak!

 

* * *

 

I morgon eftermiddag planlägger vi att sjösätta. Mera om detta senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s