S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Vi är tillbaka på Kanarieöarna. Marina de Tazacorte på västkusten av La Palma, 2019 10 20.

6 kommentarer

Vi är nu tillbaka på Marína de Tazacórte, som ligger på västsidan av den västliga lilla ön La Palma bland de kanariska öarna.

 

 

Onsdag morgon 16/10 -19 lämnade vi ett småkallt Umeå med + 2 grader i duggregn. Frost under natten och underkylt regn. Glashalt på vissa delar i stan, och lokalnyheterna rapporterade om 14 olycksfall på ortopedakuten under 45 minuter under förmiddagen. Det kändes precis lagom att dra söderut.

 

På kvällen hade vi kommit till Tenerife, där vi låg över en natt på ett prisvärt mellanklasshotell, ”Weare La Paz ” i Santa Cruz de Tenerife.

Utsikt från vår balkong på hotellet i Tenerife.  24 grader i skuggan vid frukostdags.

 

Nytt flyg den sista lilla biten till den västliga lilla ön La Palma. Från huvudstaden Santa Cruz de la Palma tog vi en taxi över den grönskande ön med alla bananodlingarna, och anlände på eftermiddagen till vårt lilla lägenhetshotell i Tazacorte.

Det är ett pyttelitet hotell med en (!) liten lägenhet i bottenplanet, som ägarparet hyr ut till stadgade och skötsamma par. Passar vi verkligen in där?! Nåväl, mycket renligt, prisvärt och ligger nära hamnen. Passar oss bra. Vi bor där den närmaste tiden, då vi har en del att göra med båten innan sjösättning.

 

 

6 tankar om “Vi är tillbaka på Kanarieöarna. Marina de Tazacorte på västkusten av La Palma, 2019 10 20.

 1. Blir koselig å følge dere på nye eventyr 😎Sendt fra min Samsung Galaxy-smarttelefon.

  Gilla

 2. Hej
  Kul att ni är tillbaka så vi kan njuta av era berättelser,
  Det var mycket trevligt att träffas nere i Limhamn på Bosses begravning och efterföljande nachspiel
  Kan du ändra mailadressen till mig
  perhalling52@gmail.com och om ni har något tips som skulle passa Maria och mig på öarna så tar vi tacksamt emot det
  Lev väl
  Hälsningar Maria o Per

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • Hej,Per!
   – Tack för kommentar! Jaa, nu är vi tillbaka. En del arbeten med båten (putsa och vaxa skrovsidor, slipa och bottenmåla, byta zinkanoder, mm.) innan sjösättning. På måndag 28/10 -19 vid lunchtid sjösätter vi, och när vi väl ligger vid kaj i hamnen, skall vi storstäda båten inuti och skura teakdäcket, då allt blir väldigt smutsigt på ett varv. Massvis av skräp och slipdamm, som varvsarbetarna med nödvändighet drar med sig upp från stegen.
   – Men allt har en ende! Om ytterligare några dagar kommer ”Stolta Skeppet Helmi” att ligga glittrande vacker på vattnet, till Allmänhetens Jubel!
   – Spännande fortsättning följer!

   Gilla

 3. Hei, det høres spennende ut, dere er tøffinger, dere. Kos dokk i varmen og sol der sørpå 👍💖

  Gilla

  • Hei, kjära Natalyia!

   Takk for Din hyggelige kommentar! Jo, nå er vi tilbake her sörpå. Det er varmt, med en del sjelden regn på natten, men det er nödvendig. Dette grunnet det törre klima. Ellers passe varmt, 25-26 grader, omtrent som en Skandinavisk höysommer.
   – Nå pusser vi båten og maler bunn, og på mandag den 28/10 -19 sjösetter vi båten. Skal bli artig å få komme på vannet igjenn! – I mitten/senere delen av November seiler vi videre. Fölg oss gjerne på bloggen vår; http://www.syhelmi.com
   – Stor Klem og Hilsen fra Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s