S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Dags för en uppsummering. – Nu tar vi sommarpaus!

3 kommentarer

Dags för en liten uppsummering.  Vi har nu, efter att vi lämnade Umeå den 23 maj 2017, seglat i det närmaste halva jordens omkrets, som är 10.799 nautiska mil (40.000 km/1.852 nm/2) vid ekvatorn. Vi har vi tillryggalagt 10.686 nm (nautiska mil). Det fattas således 113 sjömil (=20,9 km), dvs. en knapp dygnsdistans seglad sträcka.

 

Denna säsongen närmar sig sitt slut. – Igår, fredag den 10/5, lyftes båten upp på kajen för bottenrengöring och placerades sedan i en vagga. Under sommaren tittar mekanikerna över saker, som skall åtgärdas, bl.a. skifta roderlager.

Vi har tagit in på hotell över helgen. Ett fantastiskt vackert Herremansboställe från 1600-talet! Mer om detta, när vi kommer tillbaka till hösten.

Måndag morgon 13/5 2019 reser vi hem till Sverige och Umeå. Någon gång i slutet av september/början av oktober reser vi tillbaka igen. Då skall båten bottenmålas och finputsas inför hösten. Vi har ännu inga bestämda planer för nästa säsong, men det kommer nog.

Så önskar vi er alla en trevlig sommar, och vi återkommer till hösten! Just då flyttfåglarna drar söderut!

3 tankar om “Dags för en uppsummering. – Nu tar vi sommarpaus!

 1. Hej
  Tack för alla trevliga berättelser från era äventyr
  Vi vi gärna fortsätta att höra av er när ni kommer att fortsätta er resa runt Kanarieöarna.
  Min nya mail adress är
  perhalling52@gmail.com
  Maria och jag funderar eventuellt att åka till Kanarieöarna i slutet av jan eller början på feb
  Vi är inte några charterturister så undrar om ni har ett bra tips på en ort med god mat o vin lite kultur
  Vi försöker nog på på bed& breakfast eller likande

  Har förstått att kusinträffen i Helsingborg var lyckad
  Tyvärr kunde inte någon från Hallings deltaga denna gång.
  Ha det så trevligt nu i sommar och en god seglats
  Många hälsningar
  Maria o Per

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • -Tack för trevlig kommentar! Som ni ser är vi nu hemma på ”semester” – seglarlivet är som bekant Krävande! Vi hälsar nu på barn och barnbarn och ser till huset, mm. Är allmänt sociala.

   -Har varit en liten kort arbetstur på 10-12 dagar till Norge. Trevligt att få hälsa på gamla känningar, gå någon nostalgitripp i lokalerna, där vi tillbringade nästan halva vårt yrkesverksamma liv.

   – I Hälsoväsendet är det alltid ett stort behov av rutinerat folk under sommartid. Kan inte påstå att vi gjorde speciellt många knop under vår ferievistelse i Norge nu, men vi fanns till hands, kanske har vi avlastat de ordinarie galärslavarna, och inte minst varit en resurs för de yngre kollegorna. Hur som haver, en trevlig vistelse, som genererar en liten extrainkomst. Behövs för att bekosta alla reservdelar, som behövs under en långsegling.

   -Kul att ni planerar att resa till Kanarieöarna till vintern. Bra att komma iväg, när det är som kallast i Sverige. Rent allmänt sett, är det viktigt att man då reser till SÖDRA delen av öarna. Vid den tiden är det ganska kallt, blåsigt och regnigt i norra delarna, ex. Las Palmas de Gran Canaria. På sydsidan av Gran Canaria ligger Puerto Rico, som visserligen har ett behagligt klimat då, men är VÄLDIGT exploaterat. Bättre är då Puerto Mogán, något lite västerut på SV-sidan av Gran Canaria. Nästan alla samhällen där är turistiska, men en del är mer uthärdliga än andra. Puerto Mogán tillhör de bättre.

   – Ett alternativ kan vara Playa de los Ingleses på sydsidan av Tenerife, som liksom Gran Canaria har bra (kanske direkta?!) flygförbindelser med Sverige. Försök att välja flygplatsen Tenerife Syd; då blir det kortare transfer.

   -Det säkraste och bekvämaste är att boka en charterresa; göra utflykter, med hyrbil eller buss. Bussnätet är gott utbyggt på Kanarieöarna. Visst kan man improvisera helt på egen hand av typ Bed-and-Breakfast; många ungdomar gör det. Det är upp till er.

   -Kul att ni hörde av er! Vi har inte bestämt återresedatum ännu; kanske i början av oktober. Kommer att framgå i bloggen.

   -Ser fram till att få träffa er igen!

   Gilla

  • -Tack för trevlig kommentar! Som ni ser är vi nu hemma på ”semester” – seglarlivet är som bekant Krävande! Vi hälsar nu på barn och barnbarn och ser till huset, mm. Är allmänt sociala.

   -Har varit en liten kort arbetstur på 10-12 dagar till Norge. Trevligt att få hälsa på gamla känningar, gå någon nostalgitripp i lokalerna, där vi tillbringade nästan halva vårt yrkesverksamma liv.

   – I Hälsoväsendet är det alltid ett stort behov av rutinerat folk under sommartid. Kan inte påstå att vi gjorde speciellt många knop under vår ferievistelse i Norge nu, men vi fanns till hands, kanske har vi avlastat de ordinarie galärslavarna, och inte minst varit en resurs för de yngre kollegorna. Hur som haver, en trevlig vistelse, som genererar en liten extrainkomst. Behövs för att bekosta alla reservdelar, som behövs under en långsegling.

   -Kul att ni planerar att resa till Kanarieöarna till vintern. Bra att komma iväg, när det är som kallast i Sverige. Rent allmänt sett, är det viktigt att man då reser till SÖDRA delen av öarna. Vid den tiden är det ganska kallt, blåsigt och regnigt i norra delarna, ex. Las Palmas de Gran Canaria. På sydsidan av Gran Canaria ligger Puerto Rico, som visserligen har ett behagligt klimat då, men är VÄLDIGT exploaterat. Bättre är då Puerto Mogán, något lite västerut på SV-sidan av Gran Canaria. Nästan alla samhällen där är turistiska, men en del är mer uthärdliga än andra. Puerto Mogán tillhör de bättre.

   – Ett alternativ kan vara Playa de los Ingleses på sydsidan av Tenerife, som liksom Gran Canaria har bra (kanske direkta?!) flygförbindelser med Sverige. Försök att välja flygplatsen Tenerife Syd; då blir det kortare transfer.

   -Det säkraste och bekvämaste är att boka en charterresa; göra utflykter, med hyrbil eller buss. Bussnätet är gott utbyggt på Kanarieöarna. Visst kan man improvisera helt på egen hand av typ Bed-and-Breakfast; många ungdomar gör det. Det är upp till er.

   -Kul att ni hörde av er! Vi har inte bestämt återresedatum ännu; kanske i början av oktober. Kommer att framgå i bloggen.

   -Ser fram till att få träffa er igen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s