S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Om Karneval och Peters Sports Bars 100 års jubileum.

Lämna en kommentar

Under den gångna helgen har det firats i Horta!

Det är 100 år sedan den nuvarande ägarens farfar öppnade ”Peters Sports Bar” i hamnen i Horta. Med över 2000 nya besökande båtar varje år (kanske inte lika många för 100 år sedan), kan man lätt räkna ut att det troligen är över 100 000 långseglare, som under årens lopp har varit in om ”Peters Sports Bar” för den traditionella välkomstdrinken Gin’n’Tonic efter bedriften att segla över Atlanten (de allra flesta kommer från väster).

Utanför ”Peters Sports Café”.

 

* * *

 

Här har storheter som Francis Chichester signerat foto som hänger på väggen. För den oinvigde kan berättas att Chichester på slutet av 60-talet var den förste som ensamseglade jorden runt i sin ”Gipsy Moth IV”, utan att angöra någon hamn. Efter detta dubbades han av drottning Elisabeth till Kommendör av Imperieorden, och bar namnet ”Sir Francis”. I seglarkretsar är han vad Beethoven är inom den klassiska musiken. För en yngre generation, som inte kan stava till Beethoven, räcker det med att nämna ”Beatles” för att förstå hans storhet.

 

Signerad bild av Francis Chichester själv.

 

* * *

 

Hundraårsdagen firades rundligen under den gångna helgen med långbord på gatan, där det serverades helstekt gris och berättades den ena fantastiska historien efter den andra. Att det konsumerades stora mängder öl den eftermiddagen och kvällen är väl ingen som betvivlar.

 

 

Med anledning av hundraårsdagen var gatan avstängd och det serverades helstekt gris vid långborden.

 

 

Här eldas det för fullt för att få en bra glöd till den helstekta grisen.

 

* * *

 

För barnen hade man tidigare på dagen anordnat en circusföreställning, där våra båtgrannar Katrin och Christian från Frankfurt hade en fantastisk uppvisning i att spela Clown! Utöver de komiska inslagen, uppvisade de verkliga konstnärstalanger som musiker och jonglörkonstnärer på hög nivå! Vi har filmat delar av deras framträdande, och som de har fått på en USB-pinne. Dessvärre behärskar vi inte tekniken att visa rörliga bilder i bloggen, utan får nöja oss med några stillbilder.

 

”The Sailing Clowns” Katrin och Christian visade upp sina konstnärstalanger inför en hänförd yngre publik!

 

 

”The Sailing Clowns”, Katrin och Christian.

Katrin och Christian anförtrodde oss också, att de framträder ofta för barnen i de olika hamnar de besöker. Bl.a. framträdde de inför barn på den hårt drabbade karibiska ön Dominíca nu i vår. Säkert uppskattat av barnen där, som annars kanske inte får så mycket uppmärksamhet av de vuxna i den kaotiska situationen där.

* * *

 

Vi fortsätter nu vår vidare segling. Först planlägges att segla till grannön Pico, och därefter några andra av de Azoriska öarna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s