S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Rapport från Havet, 2018 05 18.

1 kommentar

Må begynne med å Gratulere alle våre norske venner med Dagen, om ænn litt forsinket! Håper dere hadde en kjempehyggelig “Syttende-Mai” feiring!

Här ute till havs går det så det susar; ofta kring 6 knop, någon gång upp mot 7 knop. Vi räknar med att om en dryg timme (kl. 18.00 skandinavisk tid) ha seglat 700 nm (utan motorgång!) av de c:a 2400 som vi beräknar att sträckan är. Att vi inte redan i förväg kan precisera sträckan beror på att vi inte seglar spikrakt mot mål. Detta eftersom vi måste gå i en vid båge – först norrut och sedan succesivt alltmer åt öster – för att kringgå ett stort Högtryck väster om Azorerna. Och i detta Högtryck är vindarna mycket svaga, nästan obefintliga.

Om 1-2 dygn kommer vi på vår väg norrut att komma in i en del av Högtrycksryggen. När vindarna blivit riktigt svaga, får vi bara dra igång gjutjärnsseglet nere i motorrummet, och i ekonomifart tuffa på i 2-3 dygn. Vi måste bara igenom Högtrycksryggen och ut på norra sidan, där vi förhoppningsvis kan fånga upp de västliga vindarna, som skall ta oss till Azorerna.

Spännande fortsättning följer!

En tanke på “Rapport från Havet, 2018 05 18.

  1. Härligt!! Stå på och hitta vindarna ni är så bra!!
    Vi följer er vidare Varma kramar Space

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s