S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Rapport från havet, 2018 05 21.

1 kommentar

Vinden dog ut för två dagar sedan, då vi gick in Högtrycksryggen. Helt vindstilla. Bara att dra in de slående seglen, och dra igång gjutjärnsseglet inne i motorrummet. Vi har gått på ekonomifart, 1300-1400 rpm, vilket gav omkring 4 knop.

På sådana här överseglingar gäller det att spara på bränslet! Det är lååångt till nästa hamn, och man vet inte hur mycket bränsle vi kan komma att behöva, om nya Högtrycksområden med stiltjebälten växer till sig längre fram.

Nu på förmiddagen har vinden så smått kommit tillbaka, nu från andra hållet – snett akterifrån, vilket stämmer väl med prognosen. Kul att väderprognosen verkar stämma så här långt! Det är ju inte alltid den gör. – Vi har nu stängt av motorn, och går igen bara för segel. Gud va’ skönt! Att få slippa det där ljudet, och bara få lyssna på vågorna! Genuan drar fint, och vi seglar redan i 5 knop i denna väldigt beskedliga vind. Bra!

Skall bli spännande att se om vi hittar de stabila västliga vindarna med 6-8 m/sek. – Vi har nu 1385 nm kvar. Snart halvvägs!

En tanke på “Rapport från havet, 2018 05 21.

  1. Takk for reisebrev , og godt nytt ! Her har vi andre pinsedag ( joda greitt med 2 dager «pingst»!) G. og jeg har vært 1 uke i Bergen og feiret nasjonaldag med datter og hennes mann, samt våre barnebarn, deilig sommer der vest. For så å komme heim til regn og lavt skydekke, men ellers grønt og frodig etterhvert ! Satser på at varmen kommer snart ! Ønsker dere fortsatt god bør !
    Klem fra Gunvor og Olav

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s