S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Rapport från havet, 2018 05 15.

Lämna en kommentar

Lördag 12/5 –18 kl. 13.00 drog vi upp ankaret vid ankringsplatsen utanför Jolly Harbour på Antígua. Återfärden över Atlanten hade börjat.

Första natten ankrade vi utanför Barbudas västra kust för att vila över natten. Barbuda är en del av det självständiga landet “Antígua and Barbuda”, som det gemensamma namnet heter. Barbuda blev mycket hårt drabbat av orkanen Ivan i september 2017. Ännu värre än Dominíca, som vi beskrivit tidigare. Det har uppgivits att minst 95% av Barbudas bebyggelse totalförstördes eller blev mycket svårt skadade och obeboeliga. Dessbättre bodde inte så många människor på Barbuda, kanske 5.000 personer, och de blev alla evakuerade till Antígua. – När vi ankrat utanför Barbudas kust, såg vi en del ljus i några hus, så det är uppenbart att man påbörjat återuppbyggnaden.

Söndag morgon 13/5 lättade vi ankare på nytt. Denna gång skall det dröja minst 3 veckor innan vi släpper “kroken” på nytt!

Vi är nu ute på vårt 4:e dygn, och börjar sakta komma in i en viss sovrytm, som är helt nödvändig vid oceanöversegling, särskilt med en liten besättning.

Härlig segling! Klart solsken, som reflekteras så fint i vattnet. Vågorna stänker över däck, men mindre nu. Vädret har stabiliserat sig. Det blåser inte lika mycket som de 2 första dygnen. Vi seglar i drygt 6 knop, och vi kan gå så högt upp som 25-30 grader österut. Detta är bra, det kommer att förkorta färden något. Hoppas vi i alla fall.

Allt väl ombord! Ny lägesrapport om några dagar.

Besättningen på S/Y Helmi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s