S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Besök med fiskafänge.

4 kommentarer

Vi har haft min syster Elisabeth och svåger Fred från Toronto på besök en veckas tid. De har bott på en flott hotellanläggning här alldeles i närheten. Det har varit slappa och behagliga dagar. Vi brukade träffas på badstranden, och efter det obligatoriska doppet var det så dags för en lätt lunch. Elisabeth och Fred lyckades varje dag på något sätt skaffa fram lite gott vin, så att det räckte till oss alla. Mycket angenäma dagar!

 

Elisabeth och Fred passade på att fira sin 45-års bröllopsdag tillsammans med oss!

 

 

* * *

 

Häromdagen tog vi en liten tur ut med båten. Vi hade för avsikt att snorkla vid ett rev. Det blåste dock lite väl mycket, så vi nöjde oss med att bara ankra upp i lä bakom en klippa, och avnjöt Helmis goda lunch.

När vi skulle lätta ankar, tyckte jag nog att det var lite väl tungt och besvärligt att få upp ankaret. Väl uppe vid ytan fick vi förklaringen; ankaret hade fastnat runt en tjock wire, som först såg ut som en gammal elkabel! Med hjälp av en tillskyndande båtgranne i jolle, lyckades vi komma loss. Snacka om ”Catch of the Day”!

Dagen efter gick strömmen i hela området här. De andra i båten skyllde naturligtvis på att det nog verkligen var en elkabel, som jag hade dragit av med ankaret. Det lustiga var att strömmen gick just som Helmi satt hos frissan. Håret var nytvättat, men fönen fungerade naturligtvis inte. Telefonsamtal med elbolaget som meddelande att det skulle dröja flera timmar innan felet var avhjälpt. Vad göra?!

För Helmi är inga problem omöjliga. Hon tog resolut damfrisörskan med sig till båten, där vi har 230V starkström ombord. Så fick Helmi sitt hår fixat ombord i båten, och Frissan själv tyckte det var kul med att få prova på en ny arbetsmiljö!

 

När strömmen gick på land, tog Helmi resolut frissan med ombord!

 

 

Här är vi alla – Helmi, Elisabeth, CGM och Fred – samlade inför avskedsmiddagen.

 

* * *

 

Vi planlägger att avsegla från Antígua och Karibien på onsdag den 9:e Maj i nästa vecka, om väderfönstret ser bra ut. Det kommer att ta oss drygt 3 veckor att segla de c:a 2400 NM till Horta på ön Faial på Azorerna. – Vi kommer regelbundet var 3:e dag att lämna ett kort meddelande på denna blogg.

 

150 liter färskvatten i 5-litersflaskor är nu bunkrade ombord inför avsegling.

 

* * *

Vi håller kontakt! Spännande fortsättning följer!

 

4 tankar om “Besök med fiskafänge.

 1. Vær hilset fra Båsmoen hvor jeg feirer Olav sin kommende dag sammen med Sveinung, Lillian, Helen, Torill og vertskapet. Flere av de nevnte har utgjort et viktig bidrag til SY Helmis fremdrift i Østersjøen. Alle hilser og ønsker det god seilas!

  Gilla

  • Takk for hyggelig hilsen! Skjønner godt at dere koser dere i gengen av gamle sjøulkar! Ser frem til at vi får treffes igjen etter vi kommit tilbake i fostervannet.

   Gilla

 2. Hej
  Härligt 0ch spännande att höra era berättelser från Caribien, Lycka nu till med överseglingen till Europa.

  .
  Många hälsningar
  Maria och Per

  Gilla

 3. Hej på er! Ja, nu ligger vi startgroparna för avsegling till Azorerna och Europa. Det kan hända att vi skjuter på datum några dagar pga väderförhållandena. -Men det kommer att framgå här på bloggen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s