S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Mayreau, 2018 02 25.

Lämna en kommentar

Vi har legat för ankar i en vik vid den vackra ön Mayreau. Vi gick inte in i utan seglade bara förbi den berömda sandstrandsviken Salt Whistle Bay, eftersom det var knökfullt med segelbåtar där. Vi gillar inte att ligga helt kloss intill andra båtar, särskilt inte om man ligger på svajankare. Det är inte bara risk för att man duttar i varandra (man kan ju visserligen fendra av), utan fr. a. finns det ju en stor risk för att någon lägger sitt ankare över någon annans kätting. Och sen har man ett problem. Problemet blir inte mindre om det blåser kraftigt, när man skall iväg. Och blåsa kraftigt, det har det gjort nu en längre tid. – Dessutom kanske det inte är så kul/morsomt att ha folk enda in på sig.

Vi valde därför att ankra i Saline Bay en liten bit därifrån. Också mycket väl skyddat. Men inte lika trångt.

Vi har fått en bra rutin nu, när vi skall sjösätta jollen/dingen. Vid förflyttning tar vi upp gummijollen på fördäck. Med ett fall från masttoppen, kopplat till gummijollens stroppar, kan Helmi sedan med hjälp av de stora eldrivna vinscharna enkelt lyfta jollen upp på däck eller ner i vattnet. Carl-Gustav står framme på fördäck och skjuter jollen in på däck eller utanför mantåget, så att vi får jollen precis där vi vill. Inget tungt slitande här, inte! Det fungerar väldigt bra.

Vi har haft ett kryssningsfartyg med 5 master, som har legat uppankrat lite längre ut i viken. Med mindre båtar fraktas sedan horder av turister in till bryggan. Stranden är sedan full av soltörstande turister. Och T-shirtsförsäljare, som anar goda förtjänster. Flera av turisterna är riktigt sportiga. Bifogar några bilder.

 

Det femmastade kryssningsfartyget har ankrat upp utanför oss i den lilla viken Saline Bay.

 

Horder av turister invaderar nu stranden. Och med dem försäljare av T-shirts och souvenirer, Made in China.

 

En del ungdomar är riktigt duktiga!

 

Andra tar del lite mer lugnt….

Alla verkar att ha haft kul på stranden en varm och skön februaridag. 26 grader i vattnet. Det är det nog inte där hemma. Hör bara talas om snökaos och bister vinterkyla.

* * *

Vi har tagit långpromenader över ön. Bland upp till den gamla katolska stenkyrkan mitt uppe på ön. En betagande vacker utsikt, bl. a. över Tobago Cays och det världsberömda Hästskorevet. Ett klassiskt ”must” i dessa farvattnen.

Vi seglar vidare dit. – Spännande fortsättning följer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s