S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Nu är vi här! Grenada, södra Karibien, 2018 01 28.

6 kommentarer

 

 

Grenada i södra Karibien.

 

Sedan några dagar befinner vi oss på Grenada. Vi har lagt upp båten på land för bottenrengöring och målning. Det behövdes, även om det inte var så galet som vi befarade. Efter högtryckssprutning kunde vi manuellt skrapa rent i alla skrymslen och vrår. Särskilt bogpropellern var helt igensatt.

 

Helmi på land. Se så fin hon blev efter bottenmålning!

 

* * *

 

Den frodiga växtligheten är enorm på Grenada. Visar här hur en övergiven lastbil vid vägkanten nästan helt dolts av grönska.

 

Frodig växtlighet tar över även en gammal lastbil.

 

* * *

Det är ett vackert område runt Grenada Marina. Här några bilder från restaurangen precis intill.

 

Restaurang ”Laura’s”, bredvid marinan.

 

 

En liten pojke från lokalbefolkningen leker i vattenbrynet.

 

 

Utsikt från restaurangen.

 

Det är i den här miljön vi befinner oss.

Under tiden båten står på land, bor vi på ett flott litet hotell inte långt från marinan.

6 tankar om “Nu är vi här! Grenada, södra Karibien, 2018 01 28.

 1. Hei. Så fantastisk fint dere har det. Og sikkert veldig hyggelig sammen med seilervennene. Her er det vinter og typiske skifter mellom lav- og høytrykk. Tidlig mørkt er det og. Kirsti og eg har bestilt oss cruise i Karibien og seiler ut fra Miami 4/3 . Vi skal ned til søndre delen der hvor dere seiler rundt så det hadde vært hyggelig om vi kunne møtes og fika . Sender et bilde av reiseruta så kan dere jo ser om det passer. Dere er jo litt mere fleksible. Det har vært kjempehyggelig å følge dere på det store eventyret. Kos dere i sola og varmen .

  Mvh Else Gine.[Image] [Image]

  Få Outlook for iOS ________________________________

  Gilla

  • Heia, Else Gine!
   Veldig hyggelig at Du sender en kommentar innimellom! Det er greit å få en liten tilbakemelding, slik at vi vet at det finnes folk som leser vårt Opus.
   Reiseruta deres kan jeg ikke sjå på dette medium. Vennligst send den som ”attached file” på vår ordinarie e-mail adresse: cgmahlck@hotmail.com så skal vi sjå hvordan vi får det til.
   Hilsen og klem fra Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 2. Ser helt underbart ut njut av sol och värme
  Per

  Gilla

 3. Hej!.
  Tusen tack för kortet som kom med posten det var jättekul att få ett skrivit kort från ert härliga äventyr.Tänk nu har ni klarat hela resan över Atlanten både ni o båten.Vi samlar era reseskildringar skriver ut allt och sätter i en pärm ,vi är då glada för att kunna följa er.
  Ni är ju dom rätta för detta äventyr.Här hemma är det en ovanligt mild vinter i Skåne .Vi har varit en del i stugan i Västervik och tagit ner två stora träd en björk o en tall.Många kanoter att klyva säkert 60 st ca.och en hel dag gick åt för att elda allt ris.
  Den 9 febr åker vi i alla fall till Förenade Arabemiraten o Dubai bla.Ska åka runt lite under en vecka ska väl bada lite oxå hoppas jag,
  Ha ett fortsatt härligt liv i den varma och härliga miljö ni befinner er i.
  Vi hörs tusen kramar till er båda goa o härliga Helmi o Karl Gustav(du missade väl inte namsdagen 28 jan) Grattis i efterhand.
  Kramar Boel o Peter

  Gilla

  • Hej, Boel och Peter!
   Som vanligt kul att få era trevliga kommentarer! Det är liksom roligare att skriva, när man vet att det finns folk som verkligen läser vad vi skriver.

   Kul att ni åker till Arab-emiraten och Dubai. Ett mycket intressant land. Själv var jag (Carl-Gustav) där tillsammans med läkarstudenterna i början av 90-talet på ett studiebesök. Mycket intressant, men samtidigt lite skrämmande hur oerhört enkelt det var för utländsk arbetskraft att bli kastad ut från landet! Minsta fel eller felsägning i jobbet, så satt man på nästa flyg ut ur landet inom 24 timmar. Bokstavligen talat! – Nu pågår en demokratiseringsprocess i landet, och det lovar ju gott.

   Själva är vi just nu vid vändpunkten av vår resa. Längre söderut kommer vi inte, utan i nästa vecka börjar vi långsamt att segla norrut igen. Mer om detta senare. – Vi håller kontakt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s