S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Vi har nu fått ordning på Internetuppkopplingen.

2 kommentarer

-Som ni säkert alla har förstått, är internetuppkopplingen här på ön (i varje fall här i hamnen) helt undermålig. Är ett känt samtalsämne bland bryggsnacket.

-En och annan ”förstå-sig-på-are” har naturligtvis inga problem, och så fick han (för i sådana situationer är det praktiskt taget alltid en man) en naturlig anledning att påvisa sitt egna förträffliga ”multi-overdrive-super-scale-double-satelite” -system, som aldrig krånglat. Bra. Fortsätt med det.

-Själv kom jag för några dagar sedan på en enklare lösning. Trots alla dyra och komplicerade internetsystem, som har fungerat lika uselt som de varit dyra, gick jag och köpte ett lokalt SIM-kort, och satte in i telefonen, som jag nu använder som ”Hot Spot”. Och det verkar fungera. Det har det i varje fall gjort i över 48 timmar nu! Måste vara något av ett rekord! Åtminstone när det gäller elektronik, som jag har inhandlat.

-Det innebär att Carl-Gustavs svenska mobiltelefonnummer för närvarande inte fungerar, utan är ersatt med ett lokalt SIM-kort med nummer: +1 758 7159 138. OBSERVERA dock att telefonsamtal till detta nummer från Europa/Canada kan vara mycket kostbara, i storleksordningen 35-40 kr/min.

-Helmis svenska mobiltelefon-nummer är inte färändrat.

-Enklast att få kontakt är att sända en Kommentar via Bloggen, alternativt sända ett meddelande på e-mailadress som tidigare, se ”Kontakt”, uppe till höger.

– När vi är ute på översegling till havs, kan vi inte nås på ”vanlig” Hotmail/Outlook-adress, utan bara korta textmeddelanden på cgmhelmi@mailasail.com, som vi kan ta ner via satelittelefon. Detta framgår dock tydligt på bloggen var vi är, och ungefär när sådan havsöversegling planlägges att ske.

 

* * *

 

Vår lilla ”Helmi” ser verkligen liten och nätt ut bland alla stora segelbåtar här i hamnen.

 

-Vi har det bra här i hamnen i Rodney Bay på Saint Lucia. Vi har nu äntligen fått reparerat Watermakern. Så’n är det bara. Slitaget är enormt – kanske inte så mycket på själva båten, men väl på all kringutrustning till båten.

-Och vi är uppenbarligen inte ensamma, eftersom alla mekaniker verkar ha en minst 20-båtars-lista, som måste betas av först. Så i största ödmjukhet har vi ställt in oss i ledet, och är bara tacksamma över att överhuvudtaget FÅ stå i kön! Så vi är verkligen inte ensamma om att ha saker att reparera…

-Vi planlägger att om några dagar segla söderut till St. Vincent och Grenadinerna, möjligen Grenada. Här söderut är det inga orkanskador. Vi planerar att vara i södra Karibien i några månader, fram till i början av April, då vi seglar norrut. Man har då förhoppningsvis hunnit reparera en del av skadorna efter förra årets svåra orkaner.

-Från Antigua planerar vi att i början av Maj månad segla över till Azorerna. Därefter är inget bestämt. Antingen seglar vi direkt hem till Sverige, eller lägger vi upp båten på lämpligt ställe under sommaren och tar flyget hem till barn och barnbarn. Och så flyger vi ner igen i sept/okt. och tillbringar en vinter till i värmen på förslagsvis Kanarieöarna. Men detta har vi inte bestämt ännu.

Spännande fortsättning följer!

2 tankar om “Vi har nu fått ordning på Internetuppkopplingen.

 1. Hei på dere😊
  Ville bare ønske dere begge to et riktig godt nytt år, og takke for postkortet jeg fikk her tidligere. Spennende å følge seilasen deres, og godt at dere har kommet «fram». Det ser ut som dere har fått mange flotte opplevelser å putte i minneboka, og flere skal det bli⛵️ Klem fra Hege

  Gilla

  • Heia, Hege!
   -Et STORT takk for at Du fortsatt følger oss på bloggen vår! Vi føler oss priviligiert!
   -Etter mange utfordringer, planlegger vi nå å dra videre. Etterhvert sørover til Saint Vincent og Bequia, Grenadinene, og etterhvert Grenada.

   -I begynnelsen av April trekker vi nordover, og i begynnelsen av Mai seiler vi over Atlanteren igjen til Azorene. Deretter veit vi ikke sikkert hvad vi skal gjøre. Det finnes flere alternativer, og vi kommer tilbake til dette da.
   Stor klem fra hele besettningen på S/Y Helmi.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s