S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Vi har f.n. stora problem med internet-uppkopplingen.

5 kommentarer

Vi har f.n. stora problem med internet-uppkopplingen. Kan naturligtvis inte uteslutas att det har med Nyåret att göra, och alla tokiga besked, som sändes just nu!

Vi vill bara meddela att allt är bra här ombord. Ikväll skall vi gå på en trevlig Thai-restaurang tillsammans med några seglarvänner och det lär väl bli en och annan skål för det nya året!

Vi önskar er alla det allra bästa för det kommande året!

Kram på er alla från

Oss ombord på S/Y Helmi!

5 tankar om “Vi har f.n. stora problem med internet-uppkopplingen.

 1. Kjære dere. Så godt å se at dere er vel i havn. Er imponert over hva dere har klart. Fortsatt god reise. Riktig godt nyttår ønskes dere. 🤗🎇

  Gilla

  • Heia, Turid!
   Så koselig å sjå at Du skriver kommentarer!

   Som Du skjønner har vi det godt, nå ”over there”! Det har vært litt tøfft innimellom (Helmi sover akkurat nå, og skulle ha sagt noe heilt annerslessen!), men uansett er vi nå i en go havn.

   Det som har vart litt slitsomt utifra et sosialt perspektiv er den rent ut sagt usla internetkommunikasjonen, eller bedre sagt, den nesten totale mangelen på internetkommunikasjon her på øya! Dette kan en ha sine synspunkter på, dette med mellom-menneskelige kommunikasjoner, men uansett er samfunnet idag oppbyggt på dette med rask kommunikasjon. Bankforbindelser, mv. kan i stor utstrekkning automatiseres, men mange mennisker forventer sig noen form for tilbakemelding, når en nå tar sig tid å sende kommentarer. – Men som godt voksne mennesker skjønner man sikkert dette og.

   Vi venter nå på reparasjon av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanleggning, men håper på at den blir ferdig i neste uke. Da seiler vi sørover mot Saint Vincent og Grenadinerne og evt. Grenada. I april, når ødeleggelsen i den nordlige delen av Karibia forhåpentligvis er reparert, styr vi nordover. I Mai mnd. planlegger vi å være i Antígua, hvorfra vi planlegger å seile over Atlanteren igjenn til Azorene. Derfra må vi se tiden an.

   Så sender vi Deg og familien Din en stor ”hilsen og klem” fra

   Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 2. Hej

  Så skönt att ni är framme i Karibien. 🙂 Vi har följt er på bloggen samt GPS;en nästan varje dag. Njut av St. Lucia. Vi hade gärna kommit på besök och lämnat all denna snö.

  Hälsningar Nina & Fredrik

  Gilla

  • Heia, Nina o. Fredrik!

   Väldigt kul att Du fortfarande följer oss på bloggen!
   Som Du förstår, har vi den allra sista tiden haft en hel del problem med internetuppkopplingen. Detta verkar dock nu vara avhjälpt. Skall just nu skriva om detta på Bloggen.

   Vi håller kontakten.

   Gilla

  • Hej, Nina!
   Jag svarade nyss, men det försvann, så jag skriver igen!¨
   -Trevligt att Du fortfarande följer oss på vår blogg! Så uthållig Du är!

   -Som Du säkert har förstått, har vi sedan framkomsten hit haft till dels stora problem med internetuppkopplingen. Detta verkar nu vara avklarat. Jag skall lite senare i kväll skriva något om detta.

   -Du får hälsa Fredrik och pojkarna! Vi håller kontakt!

   /Helmi och Carl-Gustav.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s