S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

VI ÄR FRAMME! VI ÄR I KARIBIEN! 2017 12 27.

32 kommentarer

NU ÄR VI HÄR! Rodney Bay på Saint Lucia i Karibien.

Igår morse, den 2017 12 27, kl. 09.45 lokal tid, kl. 14.45 skandinavisk tid, seglade vi in i Rodney Bays hamn och förtöjde vid bryggan. Efter 17 dygn, 23 timmar och 15 minuter hade vi kommit fram efter att ensamma ha seglat över Atlanten!

Vilken lättnad! Det har gått förhållandevis bra, men framför allt detta eviga gungande, att aldrig kunna sätta ifrån sig en endaste grej utan att det åker i golvet! Svårigheterna med att laga mat, äta och få maten i sig och inte på sig; att aldrig kunna sätta ifrån sig en kaffekopp! Toalettbestyr; svårigheter att få sova i detta eviga rullande! Detta gjorde det lite slitsamt de sista dagarna.

Men nu är vi i land! Båten är utstädad och rengjord även utanpå. Vi har tagit en ordentlig långdusch. Och vi åt på en bättre restaurang i går kväll. Och i natt har vi sovit som stockar!

Mer beskrivning kommer efterhand! Men här är det bara välstånd!

 

 

32 tankar om “VI ÄR FRAMME! VI ÄR I KARIBIEN! 2017 12 27.

 1. Så godt å høre at dere har kommet dere velberget over Atlanteren! Kan tenke meg at det var godt med en lang dusj ja. Ha en fortreffelig nyttårsfeiring, regner med at det blir noen dager ved kai nå. Venter spent på fortsettelsen og planene for den videre ferd!

  Gilla

  • Heia, Rolf!
   Takk for hyggelig kommentar! Beklager at det har tatt så lang tid å svare, men internetuppkoblingen her på øya er usel, rett og slett. Jeg har nå kjøpt et lokalt SIM-kort her på øya, og som skal fungere ”i hele Karibia”, i følge selgeren. Tror det først, nå jeg ser det!

   Nå avventer vi reparasjon av Avsaltningsanlegget. Dette er helt normalt. I alle havner går det massevis av langseilere, som avventer, avventer, og avventer på reservedeler. Slitasjet på utstyret er enormt! Så’n er det bære!

   Vi håper å kunne seile sørover innen 1-2 uker, ner til St. Vincent og Grenadinene, muligen ner til Grenada. Her er det ingen nevnverdige orkanskader. Der blir vi noen måneder, innen vi i begynnelsen av April seiler nordover, til Antigua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai seiler over til Azorene og Europa. Deretter vet vi ikke sikkert hvordan vi skal gjøre.

   -Det gleder oss og at Båsmokoret har hatt slike goe konserter! Med Klapp-og-Tramp! Og 6-er i Rana Blad! Selveste ”Kulturbladet”!

   Og Astmakoret har hållt Stilen og den Kulturelle fanen høyt i forbindelse med Julebordet!

   ”Kulturambassadøren” selv, dvs. Aslak (K’em ellers!) har hållt meg informert med den ”Eneste og Sanne Læren!” Så, det må være korrekt!

   Vi holder kontrakt!

   De beste og varmeste (32-36 grader i skyggen!) hilsener til dere alle, både på Intensivavdelingen, Båsmokoret og ikke minst Kulturspissen selv, Astmakoret!

   /Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 2. Så godt å hør at dere er kommet fram , etter den lange overfarten . Ha et riktig godt nyttår og kos dere 🏝⛵️ Hilsen Else Gine

  Gilla

  • Hei, Else-Gine!
   Takk for hyggelig mail, men beklager at det tatt så lang tid å besvare!

   Når vi er ute till havs, kan vi ikke se noen kommentarer; bæra – i besta fall – via vår Nød- och Satelittelefon sende noen korta meldinger, at vi har det godt, hvor langt vi har kvar, mv.

   Selva overseglingen gikk over forventan. Detta finnes beskrevet på bloggen.

   Det som kanske var litt frustrerende, var den totala mangelen på datakommunikasjon, når vi kom frem! Detta har vi òg beskrevet i ei liten kort beskjed, som vi fikk igenom på Nyttårsaften. At vi skulle vara utenfor ”mesteparten” av kommunikation under overseilasen, det hadde vi reknet med, men at kommunikasjonen skulle vara så elendig, når vi kom frem, det hadde vi ikke regnet med!

   Nåvel! Nå er vi her! Vår ”Watermaker” er på reparation, och det virkar som om den skulle kunna bli ferdig til neste uke. Da planlegger vi å seile sørover til St. Vincent og Grenadinerna, evt. till Grenada. I denna del av Karibien har skadorna etter forrige års orkaner ikke satt de samme spår som lengre nordover.

   I begynnelsen av April mnd. seiler vi nordover, mot Antígua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai mnd. planlegger å seile mot Azorerna. Deretter får vi se.

   Det var hyggelig at Du hørte av Deg! Det satte vi pris på! Du må hilse alle medarbeiderne på Mo!

   En helt annen ting; hvordan har Du det selv? – Du kan svare privat på noen av adressene nedenfor.

   Hilsen og Klem fra

   Helmi og Carl-Gustav.
   http://www.syhelmi.com (”Följ vår segling till värmen!”)

   hegamehl@outlook.com (Helmi)
   cgmahlck@hotmail.com (Carl-Gustav)
   cgmhelmi@mailasail.com (at sea – text only!)

   Gilla

  • Hei, Else-Gine!
   Takk for hyggelig mail, men beklager at det tatt så lang tid å besvare!

   Når vi er ute till havs, kan vi ikke se noen kommentarer; bæra – i besta fall – via vår Nød- och Satelittelefon sende noen korta meldinger, at vi har det godt, hvor langt vi har kvar, mv.

   Selva overseglingen gikk over forventan. Detta finnes beskrevet på bloggen.

   Det som kanske var litt frustrerende, var den totala mangelen på datakommunikasjon, når vi kom frem! Detta har vi òg beskrevet i ei liten kort beskjed, som vi fikk igenom på Nyttårsaften. At vi skulle vara utenfor ”mesteparten” av kommunikation under overseilasen, det hadde vi reknet med, men at kommunikasjonen skulle vara så elendig, når vi kom frem, det hadde vi ikke regnet med!

   Nåvel! Nå er vi her! Vår ”Watermaker” er på reparation, och det virkar som om den skulle kunna bli ferdig til neste uke. Da planlegger vi å seile sørover til St. Vincent og Grenadinerna, evt. till Grenada. I denna del av Karibien har skadorna etter forrige års orkaner ikke satt de samme spår som lengre nordover.

   I begynnelsen av April mnd. seiler vi nordover, mot Antígua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai mnd. planlegger å seile mot Azorerna. Deretter får vi se.

   Det var hyggelig at Du hørte av Deg! Det satte vi pris på! Du må hilse alle medarbeiderne på Mo!

   Hilsen og Klem fra

   Helmi og Carl-Gustav.
   http://www.syhelmi.com (”Följ vår segling till värmen!”)

   hegamehl@outlook.com (Helmi)
   cgmahlck@hotmail.com (Carl-Gustav)
   cgmhelmi@mailasail.com (at sea – text only!)

   Gilla

 3. Gratulerer med vel gjennomført seilas!
  Bitten og Asbjørn

  Gilla

  • Heia, folkens!
   Takk for hyggelig mail, men beklager at det tatt så lang tid å besvare!

   Når vi er ute till havs, kan vi ikke se noen kommentarer; bæra – i besta fall – via vår Nød- och Satelittelefon, senda noen korte meldinger, at vi har det bra, hvor langt vi har kvar, mv.

   Selve overseilasen gikk over forventan. Detta finnes beskrevet på bloggen.

   Det som kanskje var litt frustrerende, var den i det nermeste totale mangelen på datakommunikasjon, når vi kom frem! Dette har vi òg beskrevet i ett litet kort beskjed, som vi fikk igenom på Nyttårsaften. At vi skulle væra utenfra ”mesteparten” av kommunikasjon under overseilasen, det hade vi reknat med, men att kommunikasjonen skulle væra så elendig, når vi kom frem, det hadde vi ikke reknat med! – Men dette med Kommunikasjon – det kan en vel si en hel del om!

   Vår ”Watermaker” er på reparasjon, och det virkar som om den skulle kunna bli klar til neste uke. Da planlegger vi å segla sørover til St. Vincent og Grenadinerna, evt. til Grenada. I denne del av Karibien har skadorna efter forrige års orkaner ikke satt samme spår som lengere nordover.

   I begynnelsen av April seiler vi nordover, mot Antígua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai mnd. planlegger å seile mot Azorerna. Deretter får vi se.

   Det var hyggelig å få et tegn fra dere! Vi beklager at det har tatt lang tid med å svare, men det har hatt sin grund i ting, som vi ikke har kunnet kontrollere. Uansett, vi holder kontakt!

   Helmi og Carl-Gustav.
   http://www.syhelmi.com (”Följ vår segling till värmen!”)

   cgmahlck@hotmail.com (Carl-Gustav)
   hegamehl@outlook.com (Helmi)
   cgmhelmi@mailasail.com (at sea – text only).

   Gilla

 4. Fantastisk, for et par…for en bragd…Helmi og Carl Gustav…tøffeste seilerparet æ vet om. Nyt drømmen i Karibien…bilder, takk:)

  Gilla

  • Takk Hanne, for den virkelige Trotjenere, som Du er! Vi høll på å si ”Trotjenerinne”, som er et meget gammelt uttrykk i svensk samfunnsliv, dvs. den trofaste damen, som tok godt vare på ”Det Strevsamme Paret fra Anno Dazumal”. – Men slike uttrykk fra ”De Gamle Dager”, det vill slett ikke Helmi bli forknippet med, så vi skifter raskt tema!

   Vi har det godt nå her ved kai. Som vanleg, avventer vi reservedeler, slik mange andre langseilere.

   Vi planlegger å seile sørover til St. Vincent og Grenadinene innen 1-2 uker, hvor orkanskadene ikke er særlig uttalt. Der blir vi i noen måneder, før vi i begynnelsen av April seiler nordover, mot Antigua. Da har man der mest sannsynlig reparert mesteparten etter forrige års orkanskader. Derfra planlegger vi i Mai måned å seile over til Azorene. Deretter vet vi ikke hvilken veg vi skal ta. Seile hjem til Sverige, eller levne båten over sommeren, ta flyet hjem og hilse på barn og barnebarn, og deretter seile nokk en vinter i syden. Det får vi bestemme i Mai måned.

   Med de beste og varmeste (32-36 grader i skyggen!) hilsener til alle kjente på Intensivavdelinga fra

   /Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 5. PS….Godt Nytt År!!!

  Gilla

 6. Gratulerar!!! Det är helt fantastiskt att ni seglat från Umeå till Karibien. Vi hurrar!

  Av en ren slump öppnade jag marinetraffic.com just när ni var i inloppet till hamnen på Rodney Bay. Såg hur ni först stannade till vänster (det var troligen vid hamnkontoret) och följde er sedan längre in i hamnen där ni ”parkerade” till höger. Helt otroligt att kunna följa er på detta sättet. Nästan som att vara närvarande.

  Här har vi idag -18 grader så njut av värmen och ha ett gott glas Caribbean Rum. Skål !

  Stor kram
  FavSis med familj.

  Gilla

  • Haaaj!
   Beklagar att Du – och alla andra! – har fått vänta på svar, men detta har jag förklarat utförligt för många andra på denna sida (jag tar en i taget, annars blir det kaos i systemet!). Att det ute till havs inte gick att se några kommentarer, det begriper de flesta, men att datakommunikationerna efter framkomsten varit så rent ut sagt usla, det hade vi inte förväntat! Och då talar vi med små bokstäver!

   Nog om detta! ”Låt oss se framåt!” som Pappa skulle ha sagt.

   Det var intressant, att Du observerade att vi styrde något till babord (=vänster, dvs. där tummen sitter till höger!), omedelbart innanför hamninloppet. Där ligger bränslebryggan. Visserligen är det billigare att tanka diesel vid utresan (av skattetekniska själ), men vi hade så totalt tomt i tankarna, att vi önskade en liten skvätt på 50 liter, innan vi gick helt tomt. De sista dagarna hade varit milt sagt lite sega, och Helmi och jag var eniga i att ge ”järnet”, dvs. full gas i dieselmotorn, under de sista dagarna, så att vi kom fram någon gång! Därefter kände vi oss ”mogna” (”övermogna”?) att styra bort till vår föreskrivna plats.

   Vi har det bra här. Vi hoppas att vår ”Watermaker” skall vara i ordning i nästa vecka. Då planlägger vi att segla söderut, mot St. Vincent och Grenadinerna, möjligen Grenada. Där stannar vi några månader, innan vi seglar norrut, där skadorna frampå vårkanten förhoppningsvis har hunnit att bli reparerade. I början av maj mån. planlägger vi att segla över till Azorerna, och då är vi faktiskt tillbaka i Europa. Därifrån är allting så mycket enklare! – Kan Du på något sätt vidarebefordra detta besked till Din FavBror DÄ?

   Kram på Dig och de Dina!

   Helmi och Gustav.

   Gilla

 7. PS. Försumma inte att provsmaka Admiral Rodney Rum som tillverkas på St. Lucia!

  Gilla

 8. STORT GRATTIS!!
  Nu får ni verkligen njuta och ha de riktigt härligt! Vi önskar er ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Vi fortsätter följa er på ert äventyr och är nyfikna på vilken nästa hamn blir. Var rädda om er och ha det bäst!!
  Många kramar Anders o Lena på Space

  Gilla

  • Hej, Kära Vänner!
   -Väldigt kul att ni fortsätter att skriva! Fantastiskt!

   -Beklagar bara att det tagit så lång tid att svara. Som ni säkert har förstått, är internetuppkopplingen här på ön (i varje fall här i hamnen) helt undermålig. Är ett känt samtalsämne bland bryggsnacket.

   -En och annan ”förstå-sig-på-are” har naturligtvis inga problem, och så fick han (för i sådana situationer är det praktiskt taget alltid en man) en naturlig anledning att påvisa sitt egna förträffliga ”multi-overdrive-super-scale-double-satelite” -system, som aldrig krånglat. Bra. Fortsätt med det.

   -Själv kom jag för några dagar sedan på en enklare lösning. Trots alla dyra och komplicerade internetsystem, som har fungerat lika uselt som de varit dyra, gick jag och köpte ett lokalt SIM-kort, och satte in i telefonen, som jag nu använder som ”Hot Spot”. Och det verkar fungera. Det har det i varje fall gjort i över 30 timmar nu! Måste vara något av ett rekord! Åtminstone när det gäller elektronik, som jag har inhandlat.

   -Vi har det bra här i hamnen i Rodney Bay på Saint Lucia. Vi väntar på reparation av Watermakern. Så’n är det bara. Slitaget är enormt på – kanske inte så mycket på själva båten, men väl all kringutrustning till båten.

   -Och vi är uppenbarligen inte ensamma, eftersom alla mekaniker verkar ha en minst 20-båtars-lista, som måste betas av först. Så i största ödmjukhet ställer vi in oss i ledet, och är bara tacksamma över att överhuvudtaget få STÅ i kön!

   -Vi planlägger att efterhand segla söderut till St. Vincent och Grenadinerna, möjligen Grenada. Här söderut är det inga orkanskador. Vi planerar att vara här i några månader, fram till i början av April, då vi seglar norrut, där man då förhoppningsvis då hunnit reparera en del av skadorna efter förra årets svåra orkaner.

   -Från Antigua planerar vi att i början av Maj månad segla över till Azorerna. Därefter är inget bestämt. Antingen seglar vi direkt hem till Sverige, eller lägger vi upp båten på lämpligt ställe under sommaren och tar flyget hem till barn och barnbarn. Och så flyger vi ner igen i sept/okt. och tillbringar en vinter till i värmen på förslagsvis Kanarieöarna. Men detta har vi inte bestämt ännu.

   -Vi har fortfarande inte givit upp hoppet att vi träffas någon gång igen! Vi fortsätter att hålla kontakt! Sköt om er!

   /Helmi och Carl-Gustav.

   Gilla

 9. Gratulerer! Så godt å høre at dere nå er kommer over Atlanteren. Morsomt å lese. Kos dere masse, ha en god jul videre og et godt nytt år:-)

  Gilla

  • Heia, Espen!
   Så koselig å sjå at Du fortsetter å skrive kommentarer!

   Som Du skjønner har vi det godt, nå ”over there”! Det har vært litt tøfft innimellom (Helmi sover akkurat nå, og skulle ha sagt noe heilt annerslessen!), men uansett er vi nå i en go havn.

   Det som har vart litt slitsomt utifra et sosialt perspektiv er den rent ut sagt usla internetkommunikasjonen, eller bedre sagt, den nesten totale mangelen på internetkommunikasjon her på øya! Dette kan en ha sine synspunkter på, dette med mellom-menneskelige kommunikasjoner, men uansett er samfunnet idag oppbyggt på dette med rask kommunikasjon. Bankforbindelser, mv. kan i stor utstrekkning automatiseres, men mange mennisker forventer sig noen form for tilbakemelding, når en nå tar sig tid å sende kommentarer. – Men som godt voksne mennesker skjønner man sikkert dette og.

   Vi venter nå på reparasjon av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanleggning, men håper på at den blir ferdig i neste uke. Da seiler vi sørover mot Saint Vincent og Grenadinerne og evt. Grenada. I april, når ødeleggelsen i den nordlige delen av Karibia forhåpentligvis er reparert, styr vi nordöver. I Mai mnd. planlegger vi å være i Antígua, hvorfra vi planlegger å seile over Atlanteren igjenn til Azorene. Derfra må vi se tiden an.

   Så sender vi Deg og familien Din en stor ”hilsen og klem” fra

   Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 10. Vi gleder oss med dere og ønsker alt godt for det nye året!

  Gilla

  • Halloen, kjære venner!
   -Oppdager først nå, at Dere ikke har fått noen tilbakemelding på den hyggelige Nyttårshilsen!
   Beklager, men dere har sikkert skjønnt, at vi har hatt en del tull med internetoppkoblingen på øya her.

   -Tross for alle kostbare internetoppkoblingssystemer, som jeg har kjøpt under åren, er det ikke noe som fungerer her på øya. Så for to dager siden kjøpte jeg et lokalt SIM-kort og satte inn i mobiltelefonen min, og som jeg nå bruker som ”Hot Spot”. Og Du verlden! Det fungerer! Det har det gjort nå i over 30 timer, hvilket må være rekord, når det gjelder hjemme-elektronikk, som jeg har kjøpt under alle år! Leve teknikkens underverk, sa kjærringa og knep loppa med tang!

   -Vi håper nå å få allt ferdigreparert etter Atlanter-overfarten. Deretter seiler vi sørover til St. Vincent og Grenadinene, hvor vi blir noen måneder. Der er det ikke noen orkanskader, og i begynnelsen av April drar vi nordover, hvor det da sannsynligvis er noenlunda reparert.

   -I Mai mnd. planlegger vi å seile fra Antigua over til Azorene og Europa. Deretter har vi inget sikkert bestemt. Det får vi bestemme da etter konferanse i Styret av Firma Gabrielsson og Mählck.

   -Ha det godt, kjære Venner! Ta godt vare på dere!

   /Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 11. Vilken resa ni har gjort, ni är hjältar njut nu av att ligga i hamn och ett gott nytt år till er från
  från oss alla i Onsala

  Gilla

  • Hej, Per!
   Så kul att se att Du fortsätter att skriva kommentarer!

   Som Du förstår har vi det bra, nu ”over there”! Det har varit lite tufft emellanåt (Helmi sover just nu, och skulle nog ha sagt något helt annat!), men hur som helst är vi nu i en god hamn.

   Det som har vart lite slitsamt utifrån ett socialt perspektiv är den rent ut sagt usla internetkommunikationen, eller hellre sagt, den nästan totala bristen på internetkommunikation här på ön! Detta kan man ha sina synpunkter på, detta med mellan-mänskliga kommunikationer, men hur som helst är samhället idag uppbyggt på detta med rask kommunikation. Bankförbindelser, mm. kan i stor utstreckning automatiseras, men många människor förväntar sig någon form av svar, när man nu tar sig tid å skriva en kommentarer. – Men vuxna människor begriper säkert detta också.

   Vi väntar nu på reparation av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanläggning, men hoppas på att den blir klar i näste vecka. Då seglar vi sydöver mot Saint Vincent och Grenadinerna och ev. Grenada. I april, när förstörelsen i den nordlige delen av Karibien förhoppningsvis är reparerat, styr vi nordöver. I Mai mån. planlägger vi att vare i Antígua, varifrån vi planlägger att segla över Atlanten igen, till Azorerna. Därifrån må vi se tiden an.

   Så sänder vi Dig och familjen Din en stor ”hilsen og klem” fra

   Helmi och Gustav.

   Gilla

  • Hej, Per!
   Så kul att se att Du fortsätter att skriva kommentarer!

   Som Du förstår har vi det bra, nu ”over there”! Det har varit lite tufft emellanåt (Helmi sover just nu, och skulle nog ha sagt något helt annat!), men hur som helst är vi nu i en god hamn.

   Det som har vart lite slitsamt utifrån ett socialt perspektiv är den rent ut sagt usla internetkommunikationen, eller hellre sagt, den nästan totala bristen på internetkommunikation här på ön! Detta kan man ha sina synpunkter på, detta med mellan-mänskliga kommunikationer, men hur som helst är samhället idag uppbyggt på detta med rask kommunikation. Bankförbindelser, mm. kan i stor utstreckning automatiseras, men många människor förväntar sig någon form av svar, när man nu tar sig tid å skriva en kommentarer. – Men vuxna människor begriper säkert detta också.

   Vi väntar nu på reparation av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanläggning, men hoppas på att den blir klar i nästa vecka. Då seglar vi sydöver mot Saint Vincent och Grenadinerna och ev. Grenada. I april, när förstörelsen i den nordlige delen av Karibien förhoppningsvis är reparerat, styr vi nordöver. I Mai mån. planlägger vi att vare i Antígua, varifrån vi planlägger att segla över Atlanten igen, till Azorerna. Därifrån må vi se tiden an.

   Så sänder vi Dig och familjen Din en stor ”hilsen og klem” fra

   Helmi och Gustav.

   Gilla

 12. Stort grattis till Er !

  Ja vilken resa ni gjort!, där äventyren radats upp efter varandra.

  Hoppas ni nu får en rejäl semester i solparadiset och ni kan andas ut att allt gått väl.
  Vi följer era inlägg med spänning och hoppas ni mår bra i händelsernas centrum.

  Gott Nytt önskar vi er och båtvännerna i karibien.

  MVH era Kanariestationerade grannar från Halsviken.

  Anders, Gunilla och lilla Ville

  Gilla

  • Kära vänner!
   -Tack för trevlig kommentar! Beklagar att det tagit tid att svara men det har med den eländiga internetuppkopplingen på ön att göra.

   -Nu har jag köpt ett lokalt SIM-kort och satt i mobiltelefonen. Och se på f-n! Nu fungerar det! Det har det gjort i över 30 timmar nu, vilket måste vara rekord, när det gäller hemelektronik, som jag har köpt under årens lopp.

   -Vi hoppas på att snart kunna segla vidare söderut, där orkanskadorna inte är märkbara. I första hand St. Vincent och Grenadinerna, där vi nog stannar några månader. I början av April seglar vi norrut, där man vid det laget nog har hunnit reparera en del av orkanskadorna.

   -I maj räknar vi med att kunna segla över till Azorerna. Därefter har vi inget bestämt. Det får vi se då.

   Många varma (!) hälsningar till er båda (och Lille Ville!) från

   Helmi och Carl-Gustav.

   Gilla

 13. Gott Nytt År önskar jag er! Bra gjort av er att ta er så långt och i eran ålder.

  Gilla

  • Hej, Clas!
   -Tack för trevlig hälsning i samband med att vi till slut kom fram!

   -Beklagar att det dröjt med att svara, men som Du säkert har förstått, har vi efter framkomsten haft stora problem med internetuppkopplingen här på ön. Just nu verkar det fungera med ett lokalt SIM-kort i min svenska mobiltelefon. Har faktiskt fungerat nu i mer än 30 timmar, vilket måste vara rekord, när det gäller hemelektronik, som jag har köpt under åren.

   -Här har vi det bra. Varmt och skönt i ett behagligt och avslappat tempo. Vi hoppas snart få vår avsaltningsanläggning färdigreparerad, men här gäller uppenbart helt andra tidsuppfattningar!

   -Vi planlägger att senare segla söderut till St. Vincent och Grenadinerna, där man sluppit orkanpåkänningarna. Efter några månader där, seglar vi norrut, där man då förhoppningsvis hunnit reparera en del.

   -I Maj seglar vi från Antigua över till Azorerna och Europa. Därefter har vi inget bestämt ännu. Vi får då ta ett styrelsebeslut i Firman Gabrielsson och Mählck, hur vi skall göra. Det får vi se då.

   Sköt om Dig, och så håller vi kontakt!

   /Helmi och Gustav.

   Gilla

 14. Hej igen, härligt att höra att ni är framme välbehållna och glada. Ni har ju gjort något helt fantastiskt! Vi önskar er ett riktigt gott nytt år från ett blåsigt och regnigt Jungshoved. Great Blue Hope står tryggt inomhus men om några månader riggar vi på även i våra farvatten. Allt gott! /Sanne o Martin

  Gilla

 15. Grattis önskar vi er för denna fantastiska bragd!
  Nu har ni genomfört något minnesvärt och vi hoppas att ni kan njuta av detta och möta det nya året med glädje. Nya äventyr?…

  Gott Nytt År önskas och vi hoppas att få ses snart

  Roger o Doris

  Gilla

  • Hej, kära vänner!
   Så kul att se att ni fortsätter att skriva kommentarer!

   Som ni förstår har vi det bra, nu ”over there”! Det har varit lite tufft emellanåt (Helmi sover just nu, och skulle nog ha sagt något helt annat!), men hur som helst är vi nu i en god hamn.

   Det som har vart lite slitsamt utifrån ett socialt perspektiv är den rent ut sagt usla internetkommunikationen, eller hellre sagt, den nästan totala bristen på internetkommunikation här på ön! Detta kan man ha sina synpunkter på, detta med mellan-mänskliga kommunikationer, men hur som helst är samhället idag uppbyggt på detta med rask kommunikation. Bankförbindelser, mm. kan i stor utstreckning automatiseras, men många människor förväntar sig någon form av svar, när man nu tar sig tid å skriva en kommentarer. – Men nog om detta; vuxna människor begriper säkert detta också.

   Vi väntar nu på reparation av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanläggning, men hoppas på att den blir klar i nästa vecka. Då seglar vi sydöver mot Saint Vincent och Grenadinerna och ev. Grenada. I april, när förstörelsen i den nordlige delen av Karibien förhoppningsvis är reparerat, styr vi nordöver. I Mai mån. planlägger vi att vare i Antígua, varifrån vi planlägger att segla över Atlanten igen, till Azorerna. Därifrån må vi se tiden an.

   Och så har vi så mycket att berätta om! Helmi och jag samordnar just nu våra berättelser – den ena värre en den andra! – så att de verkar rimligt trovärdiga, när vi träffas under ”Augustimånens sken”.

   Så sänder vi er alla i resp. familjer en stor ”hilsen og klem” från

   Helmi och Carl-Gustav.

   Gilla

 16. Helmi och Carl-Gustaf, ni är mina idoler! Är fylld av beundran över er bedrift, att ta er över Atlanten. Fantastiskt roligt kunna följa er färd här på nätet.
  Önskar er båda ett riktigt Gott Nytt År!/Karin i Skellefteå

  Gilla

  • Hej, Karin!
   Det är med en alldeles stark känsla, som vi skriver svar till Dig! Att det har tagit sin tid, det har Du säkert fått förklaring till.

   Som Du förstår har vi det bra, nu ”over there”! Det har varit lite tufft emellanåt (Helmi sover just nu, och skulle nog ha sagt något helt annat!), men hur som helst är vi nu i en god hamn.

   Det som har vart lite slitsamt utifrån ett socialt perspektiv är den rent ut sagt usla internetkommunikationen, eller hellre sagt, den nästan totala bristen på internetkommunikation här på ön! Detta kan man ha sina synpunkter på, detta med mellan-mänskliga kommunikationer, men hur som helst är samhället idag uppbyggt på detta med rask kommunikation. Bankförbindelser, mm. kan i stor utstreckning automatiseras, men många människor förväntar sig någon form av svar, när man nu tar sig tid å skriva en kommentarer. – Men vuxna människor begriper säkert detta också.

   Vi väntar nu på reparation av ”Watermakern”, dvs. vår avsaltningsanläggning, men hoppas på att den blir klar i nästa vecka. Då seglar vi sydöver mot Saint Vincent och Grenadinerna och ev. Grenada. I april, när förstörelsen i den nordlige delen av Karibien förhoppningsvis är reparerat, styr vi nordöver. I Mai mån. planlägger vi att vare i Antígua, varifrån vi planlägger att segla över Atlanten igen, till Azorerna. Därifrån må vi se tiden an.

   Så sänder vi Dig och familjen Din våra varmaste hälsningar! Nu när vi verkar att ha fått ordning på detta med datakommunikation, kommer vi under de närmaste dagarna att skriva till Dig igen!

   Helmi och Gustav.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s