S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Rapport från Havet, 2017 12 22.

6 kommentarer

Så har vi kommit ännu en bit på väg mot Karibien. Idag på morgonen passerade vi punkten, då vi har tillryggalagt 2/3 av sträckan. Det känns som att vi nu faktiskt närmar oss målet!

Vi har en lång lista på vad vi skall göra, när vi kommer fram. Och där kommer en RIKLIG OCH VARM DUSCH högt upp på listan! Med ransonerat vatten har vi fått hushålla med bristvaran, och inskränka personliga hygienen till det nödvändigaste. Tänk att det kan kännas så skönt att bli borstad på ryggen av sin bättre halvpart! I morgon – Lilljulafton – skall vi lyxa till det genom att kosta på oss en skön dusch! Detta enl. en gammal svensk tradion; att man tvättar sig till Jul och Midsommar.

6 tankar om “Rapport från Havet, 2017 12 22.

 1. Til C.G. med frue. Koselig å følge med dere på reisen. Vi ønsker dere fortsatt fin reise. God jul og godt nytt år. Hilsen Jorunn og Steinar.

  Gilla

  • Kjære Steinar!

   Tack för trevligt mail. Det var hyggelig å få høre fra Deg! Vi har lurt veldelig på hvordan det går for Deg og Din kjæra Jorunn!

   Jeg beklagar att det tagit så lång tid att besvara!

   Dette beror på at når vi er ute till havs, kan vi ikke se noen kommentarer; bara – i besta fall – via vår Nød- och Satelittelefon senda några korta meddelanden, at vi har det bra, hur långt vi har kvar, mv.

   Selve overseglingen gikk over forventan. Detta finns beskrivet på bloggen.

   Det som kanske var lite frustrerande, var den närmast totala mangelen på datakommunikation, når vi kom frem! Detta har vi òg beskrevet i ett litet kort meddelande, som vi fikk igenom akkurat på Nyttårsaften. Att vi skulle vara bortenför ”mesteparten” av kommunikation under overseglingen, det hade vi reknet med, men att kommunikationen skulle vara så elendig, når vi vel kom frem, det hadde vi ikke reknet med!

   Nåvel! Nå er vi her! Vår ”Watermaker” er på reparasjion, och det virkar som om den skulle kunna bli klar till veckan. Da planlegger vi å seile sørover till St. Vincent och Grenadinerna, ev. till Grenada. I denna del av Karibien har skadorna efter forrige års orkaner inte satt samma spår som lengre norrut.

   I begynnelsen av April seiler vi norrut, mot Antígua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai mnd. planlegger å avsegla mot Azorerna. Sedan får vi se.

   Det var virkelig hyggelig av Deg å sende en liten kommentar til oss! Det satte vi virkeligen stor pris på!

   Du må hilse Din Kjæra Jorunn og vi håper innerligt at hun har det godt! Og så må Du hilse til Brødrene i Logene, at vi har følt tilstedeværelsen Deres under heile den lange reisen våres!

   Gilla

 2. Vi hittade just eran blogg och det är ju så kul att läsa om erat äventyr. Vi beklagar allt krångel ni råkat ut för men det är väl också en del av en långseglares äventyr. Vi ligger på Gran Canaria nu och inväntar den 7 jan då det är dags för vår avfärd mot Cap Verde och sen vidare mot Karibien. Vi önskar er en god jul ute till havs och ett gott nytt år. / S/Y Yin N yang

  Gilla

  • Hej på er, kära seglarvänner!
   Tack för trevligt mail, men beklagar att det tagit så lång tid att besvara!

   När vi är ute till havs, kan vi inte se några kommentarer; bara – i bästa fall – via vår Nöd- och Satelittelefon sända några korta meddelanden, att vi har det bra, hur långt vi har kvar, mm.

   Själva överseglingen gick över förväntan. Detta finns beskrivet på bloggen.

   Det som kanske var lite frustrerande, var den närmast totala bristen på datakommunikation, när vi kom fram! Detta har vi också beskrivet i ett litet kort meddelande, som vi fick igenom på Nyttårsafton. Att vi skulle vara bortanför ”mesteparten” av kommunikation under överseglingen, det hade vi räknat med, men att kommunikationen skulle vara så undermålig, när vi väl kom fram, det hade vi inte räknat med!

   Nåväl! Nu är vi här! Vår ”Watermaker” är på reparation, och det verkar som om den skulle kunna bli klar till veckan. Då planerar vi att segla söderut till St. Vincent och Grenadinerna, ev. till Grenada. I denna del av Karibien har skadorna efter förra årets orkaner inte satt samma spår som längre norrut.

   I början av April seglar vi norrut, mot Antígua, varifrån vi i början av Maj planlägger att avsegla mot Azorerna. Sedan får vi se.

   Vi har tänkt väldigt mycket på er! Vi satte väldigt stort värde på James’ stora hjälpsamhet, när vi hade det besvärligt! Det är just sådana hjälpsamma människor som James, som man gläds särskilt mycket åt!

   Vi ”snakkes”, som norrmännen säger! Dvs, vi håller kontakten!

   Helmi och Carl-Gustav.
   http://www.syhelmi.com

   cgmahlck@hotmail.com (Carl-Gustav)
   hegamehl@outlook.com (Helmi)
   cgmhelmi@mailasail.com (at sea – text only).

   Gilla

 3. God jul og godt nyttår ønskes, og fortsatt trygg t seilas.

  Gilla

 4. Följer er på ARC och Google de sista sjömilen in. Tusan vilken bragd, blir riktigt tårögd! Tänk att för bara ett halvår sen låg ni i Köpenhamn! Martin o Sanne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s