S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Hur gick det med den där stekta flygfisken?!!

4 kommentarer

Ja, ha! Så har ännu ett dygn gått!

Den stekta flygfisken blev en succé! Enl. mina mått mätt! Efter sedvanlig rensning och sköljning fick den ligga i folie i kylskåpet i avväntan på lunchen. Olivolja i pannan, het värme från gasol/butan-brännaren på spisen.

Och se! “Hast Du mir gesehen!” Det något tjocka skinnet lossnade så fint tillsammans med ryggbenen, då vi filéade den varma “firren”/fisken! Med lite extra salt smakade den utsökt på en hårdbrödmacka! En kall öl hade suttit bra just då, men “Dagligvaruhandelns mineralvann” fick duga! Mästerkocken Helmi provsmakade, men hennes ansiktsuttryck såg just då mest ut att associera till “Är det paratyfus i korven/pølsen?!!” Och hennes blick såg ut att titta efter något med “McDonalds”.

En stolt kock ger sig dock inte så lätt för sådana ovetenskapliga nycker! Han smaskar glatt i sig Havets Läckerheter med en antydan till; “Tider kunna komma….!”

Skämt åsido. Vi har det bra ombord. Mor Helmi förser det hungriga och det /någon gång/ hårt arbetande folket med riklig förplägnad. – Vi har nu i underkant av 900 nm, dvs. c:a 8 dygn/døyn till mål. – ETA, dvs. “Estimated Time of Arrival”, troligen omkring den 28/12 2017.

“We will keep in touch!”

/Helmi och Carl-Gustav.
cgmhelmi (at sea – text only!).

4 tankar om “Hur gick det med den där stekta flygfisken?!!

 1. Artig å følge med i levende beskrivelser av årets store reise!
  her er årets julekonsert gjennomført med bravur, om man får uttrykke seg så storslagent. To fulle hus, trampeklapp og en 6-er i Rana Blad. Mange sa de var den beste konserten de hadde hørt. Bassene er meget godt fornøyd. Vidar, Rolf og jeg kastet ellers, på sedvanlig måte, glans over årets julebord på sykehuset. 🙂
  Et fortsatt flott seilas, med mye god flyvefisk,
  og
  En god jul og et godt nytt år til besetningen!

  Gilla

  • Hei og takk for hyggelig kommentar!
   Veldigt hyggelig å sjå at Du fortsatt følger oss på vår resa! Beklagar att vi ikke hatt anledning til å besvara Din kommentar tidligere, men det beror dels på att vi ute till havs ikke kan se noen kommentarer – bara senda noen korta meldinger att ”allt er bra, osv” och dessuten ta ner väderfiler och i nødfall kan vi be om hjelp – dels har internetkontakterna efter framkomsten varit usle. Idag har jag köpt ett lokalt SIM-kort och satt in i min svenska mobiltelefon och använder som ”Hot Spot”.

   -Helt otroligt! Det fungerar! En hel dag har det fungert! Rekord!

   – Her avventer vi nå på reparasjon av avsaltningsanlegget. I alla hamnar finnes det långseglare, som ventar på reservedelar. Sådan er det bara. Slitasjet på utrustningen er enorm i denna saltbemängda varme og fuktiga miljø. Dessuten kraftig UV-bestråling. Kraftigare vindar och fremfor allt mye større bølger, än vad vi är vant vid hjemmifra. Så visst ryker ett og annat all verldens veg en blåsig natt ute till havs. Så’n är det bæra.

   – Vi planlegger att om noen ukes tid seila sørover til St. Vincent och Grenadinerna, som ikke er skadd av orkanena i høstas. Sies å væra mye pent der. Vi blir nog der noen måneder. I begynnelsen av April seilar vi norover, och vi tror att man da hunnit reparera en del av stormskadorna da. I begynnelsen av Mai seilar vi over til Azorerna og Europa. Deretter får vi se.

   Det var hyggelig å høre at konsertene gikk så strålende! Vi lyttete litt ekstre på det nordlige øre, og jammen var det ikke flott musikk vi hørte! Skulle bære mangle! Og at dere holder koken i bassrekka! Og at dere bevarer det kulturelle nivået ved Julebordet!

   -Ta godt vare på dokkere! Och så håller vi kontakt!

   Hilsen og Klem fra

   Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

 2. Fyr i peisen, morgenkaffe, røkelseskaret tent og utsikt til lyspyntet hekk og grønn plen. Det er lille julaften – kvelden da treet skal pyntes.Snøen mangler, men nå er vi alle snart samlet for julefeiring her på Mølleråsen. Vi sender varme tanker om en god jul ( som dere sikkert alltid vil huske ) og alt godt for det nye året til våre seilene venner🎄
  Hilsen Mette og Jan Martin

  Gilla

  • Takk for hyggelig hilsen, som vi desverre ikke har hatt anledning til å besvare tidligere. Dels ser vi ikke kommentarerne ute til havs, og etter fremkomsten har internetkontakten vært elendig. Igår køpte jeg et lokalt SIM-kort og satte inn i mobiltelefonen min, som jeg nå bruker som ”Hot Spot”. Og det fungerer! Helt utrolig! ”Leve teknikkens fremskritt! sa kjærringa og knep loppa med tang.”

   Det var koselig å få en liten glimt fra julefeiringa hjemme i Skandinavia. Minner om våre egne julefeiringer, når vi var barn. – Her er det litt annerslessen. Idag har vi for første gang på lang tid hatt rikelig med regn. Og tempereturen har synkit til omtrent 30 grader. Føles nesten litt kølig i kveld!

   Vi planlegger å seile sørover, til St. Vincent og Grenadinene i et par måneder, og i begynnelsen av April, når de vel har reparert etter orkanskadene lengre nordover, seiler vi opp mot Antigua, hvorfra vi i begynnelsen av Mai seiler over til Azorene og Europa. Deretter har vi inget bestemmt.

   Vi holder fortsatt kontakt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s