S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Bilder från vår segling.

Lämna en kommentar

Vi vill passa på att visa några bilder från vår segling.  Tyvärr klarar vår teknik f.n. inte av att göra vare sig förstoringar eller delförstoringar, så detaljer från bilderna får bli en annan gång.

 

Denna bild togs på kajen i Las Palmas de Gran Canaria, då hela armadan defilerade förbi ut ur hamnen.

 

Väl framme i Mindélo på Kap Verde hade man ett stort välkomstparty med allehanda mingel-tingel-tangel. Det tog en stund innan mamman till den lille pojken bredvid oss dök upp.

Välkomstparty på Kap Verde.

 

Vi har två rätt stora sköldpaddor (c:a 50 och 70 cm stora) framför vår båt här i hamnen i Mindélo på Kap Verde. Det är väl fisk de fångar.

Sköldpadda bara några meter från båten.

 

* * *

 

En liten komplettering angående vår ankomst till Kap Verde efter nästan 7 dygn till sjöss. Vi hade ju blivit tvungna att vända, då autopiloten tillfälligt hade lagt av, och kom därför fram som en av de absolut sista båtarna. Detta gjorde vi naturligtvis stort nummer av precis efter att ha passerat mållinjen. Ut i Etern på hamnens egen kanal gastade vi för full hals; ”Winner and New Champion of the World: Sail Yacht Helmiiiiii from Sweeedeeeeen! Hurray! Hurray! Hurray! Hurray!” – Vår ankomst uppmärksammades i hela segelbåtshamnen, och vid vår brygga stod båtgrannarna upp och applåderade, när vi lade till. – Man skall inte sätta sitt eget ljus under skäppan!

 

                                                                                          * * *

Angående reparationsarbetet kan sägas, att storseglet nu är lagat. Förefaller att vara stadigt och rejält gjort. Har också e-mailkontakt med Mastervolt Sweden vad den trasiga generatorn beträffar. De skall se om det finns någon representant på huvudön här på Kap Verde, och då kanske det går att skaffa fram en ny generator ganska raskt. Annars kan det ta tid.

Vi har naturligtvis funderat mycket på detta med att ting går sönder. Det är något som händer rätt ofta i seglarvärlden. Någon har sagt att Långsegling är konsten att vänta; vänta på lämpligt väder; vänta på reservdelar.

Kusin Martin i Limhamn har en poäng i en kommentar; När man läser de klassiska långseglarberättelserna av Chichester, Knox-Johnston, Tabarly, ja till och med Arne Mårtensson, alla har de reparerat. Slitaget under en långsegling är enormt.

Sååå, tålamod är en dygd, och bra att ha i stor mängd med ombord på en långsegling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s