S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! La Coruña, 2017 08 25.

1 kommentar

Efter att ha legat i en industri-och fiskehamn i Cariño i Galicien i 12 dagar pga en havererad generator, kändes det skönt att i dag mitt på dagen äntligen få kunna kasta loss. Det har visserligen inte gått någon nöd på oss, och folk har varit väldigt vänliga mot oss.

Men icke desto mindre; det var rätt skönt att till slut få kunna betala mekanikern Marcelo och hans bror Jorge för mekanikerarbetet, efter att Robert på Mastervolt Sweden i Mölndal givit klarsignal. Och få ge David ett handslag och en Kläm för hans stötta under det långa uppehållet.

Vi kom fram till La Coruña i NV Spanien vid 19-tiden i kväll, och har installerat oss i den mycket centralt belägna marinan här. Under den 40 NM långa färden hit har vi haft stenhård kontroll av temperaturen på den nya generatorn genom sammankoppling av något som data-knuttarna kallar ”interface” (var får de allt ifrån?!) och min lap-top. Och se!! ”Hast Du mir gesehen!” Där går det att i realtid följa med precis vad som sker inne i det där rummet med en massa varma, slamrande och dönande prylar. Jodå! Den nya generatorn uppförde sig precis som förväntat! Med en stenhård övervakning skulle det väl bara fattas annat!

Nu ligger vi still här fram till tisdag 29/8 -17. Under tiden skall vi ströva runt i denna intressanta stad. Finns säkert mycket att upptäcka. Spännande fortsättning följer!

En tanke på “Här är vi nu! La Coruña, 2017 08 25.

  1. Det finns ett uttryck här ”If life gives you lemons, make lemonade.” Det var ju otur att ni hade motorhaveri, men nu fick ni tillfälle att se hur ortsbefolkningen lever i en liten fiskehamn i norra Spanien, inte bara turistmål och segelbåtshamnar.

    Skall era seglarkompisar på Anemone till samma ställe söderut, dvs Kanarieöarna eller Cape Verde?

    Lycka till på nästa etapp!

    E.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s