S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Dungárvan, Irlands sydkust, 2017 08 04.

2 kommentarer

Dungárvan, Irlands sydkust, 52¤03′,42N 07¤33′,27W.

Vi låg inblåsta några dagar i Kilmore Quay på östligaste delen av Irlands sydkust, omedelbart söder om Rosslare Harbor. En mycket vänlig hamnkapten i Kilmore Quay guidade oss via VHF-radion in mellan grundskären in i fiskerihamnen. Hamnen har nu utökats med plats för besökande segelbåtar, och man verkar trivas med oss sjöfarande vagabonder. Duschar och toaletter är väldigt fräscha och av mycket hög klass. Hamnavgiften mycket måttlig/beskjeden. – Tillsammans med Marie och Lars i kompisbåten Anemone åt vi en utsökt fiskrätt på en lokal restaurang. Imponerande att man har ett matställe med så hög klass på ett så litet ställe!

Dagen efteråt strosade jag omkring in det lilla samhället, och fann en öppen kyrka. Steg in och fann genast vid ingången en skylt med texten: ”THERE IS ALREADY A DIRECT LINE WITH GOD! PLEASE, SWITCH OFF YOUR MOBILE PHONE!”

– Jag efterföljde uppmaningen/etterkom oppfordringen, och njöt av stillheten en stund.

Idag på morgonen gled vi iväg. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att besöka de fågelrika öarna The Saltees utanför Kilmore Quay. Det går inte att lägga till där för privatpersoner, men det finns en liten turbåt som tar turister ut för en dagsvisit. Dock blåste det alltför mycket under vårt besök för att göra öarna ett besök. – Dock läste jag i en turistbroschyr lite tankeväckande: ”Leave Saltee Island Great as You found it. … Kill nothing but Time; take nothing but memories.”

Vi ligger nu för ankar i en vik, strax utanför Dungárvan. Det skulle bli för grunt för oss att gå in till sta’n, när tidvattnet drar sig tillbaka. – Det är en mycket märklig känsla att ligga på svaj. Inga skränande människor, ingen stökig musik, ingen TV, inga ljud från bilar, inga avgaser. Bara ett stilla kluckande från vågorna. Bara stillhet.

I morgon seglar vi vidare till Kinsale, en av de stora seglarmetropolerna här. Här samlas massvis av människor, som antingen/enten har korsat Biscaya eller planlägger att göra det. Det är där vi kommer att invänta ett lämpligt väderfönster inför överseglingen till La Coruña i Spanien.

 

2 tankar om “Här är vi nu! Dungárvan, Irlands sydkust, 2017 08 04.

  1. Vi njuter så att läsa om er resa ,fortsatt god segling sänder er tankar dagligen.Kram Boel o Peter

    Gilla

  2. Kul att Du följer oss!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s