S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Arklow, Irland, 2017 07 29.

2 kommentarer

Vi kom inte iväg kl. 04.00, som vi planlagt. Det blåste alldeles för mycket. Eftersom flera väder-sajter prognostiserat avtagande vind frampå förmiddagen, bestämde vi tidigt på morgonen att uppskjuta avfärden 2 timmar. – Obetydlig vindminskning, men det är lättare att hantera tufft väder i dagsljus.

Fortfarande lite tuffa förhållanden, men vi kom iväg kl. 06.30. En fantastisk medström, som genast gav oss 7,5 knop ”över grund”! Hej, vad det gick undan! Så småningom saktade strömmen av, och de sista timmarna envis motström på c:a 3 knop. En evig tid att förflytta sig! Hade vi kommit iväg som planlagt, hade vi inte behövt plågas av motströmmen. Men så är det! Det är inte bara tidvattnet att tänka på; man måste också ta hänsyn till hur väderförhållandena ser ut.

Nu ligger vi väl förtöjda i Arklows Marina, 40 NM (= c:a 80 km) söder om Dublin. I morgon, söndag 30/7-17, har vi en vilodag. Därefter försöker vi efterhand ta oss runt Irlands SÖ udde, och så småningom längre västerut till Kinsale på sydkusten. Vi har beställt några reservdelar dit, och avser att där invänta ett lämpligt väderfönster inför överseglingen till Spanien.

2 tankar om “Här är vi nu! Arklow, Irland, 2017 07 29.

  1. Det är både väldigt spännande och intressant att kunna följa er på er resa . Det känns nästan som att vara med på båten, men som landkrabba är det skönt att samtidigt vara tryggt förtöjd hemma i en soffa. Lycka till på överfarten till Spanien! Vi tänker på er.

    Hälsningar FavSis

    Gilla

  2. Det är inte bara ”eländigheter”, men nog har vi haft rätt dåligt väder och mkt sydvästliga vindar (=motvind). Intressant det där med tidvattnet, och fr.a. tidvattenströmmarna. Det är vi ju inte vana vid hemifrån. – ”Men det blir bättre se’n!” Det har jag sagt i över fyrtio år. Det gäller ju att vara optimist! Våra hälsningar till Fred och övriga ”in the Gang!” fr. Helmi o. Fav.br., d.y.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s