S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Coronavirus på Kanarieöarna! 2020 02 01.

4 kommentarer

Idag på morgonen gick ryktet på bryggan här i marinan i Puerto de Mogán, att Coronaviruset kommit till Kanarieöarna; till den lilla ön La Goméra, strax väster om Tenerife, dit vi skall segla snart.

Gick in på hemsidan till ”El País”, en av Spaniens största dagstidningar, och finner upplysningen, att det handlar om en ung tyska, som insjuknat i lätta symtom som vid Coronavirusinfluenza. Hon ingick i en grupp på 5 turister, som nyligen kommit från Tyskland, där de träffat en tysk man, som nyligen kommit hem från Wuhan-provinsen i Kina, med symptom på infektion och som dessutom testat positivt för Coronavirusinfektion. Samtliga 5 isolerades, och damen med symptom testade positivt för Coronavirusinfektion.

Alla fem hålls isolerade på det lilla lokalsjukhuset i La Gomeras huvudstad San Sebastián, som Helmi och jag för övrigt besökte i studiesyfte för ett år sedan. Det är f.n. inte aktuellt att flytta på dem. Det finns just nu ingen anledning till oro, än mindre panik. Med extra noggrann handhygien (basalt i all infektionsepidemiologi!), undvika folksamlingar, samt sunt förnuft i kontakt med främmande människor, kan smittofaran nog anses överkomlig. – Som en spansk kollega uttryckte det i TV; ”Det mest smittsamma av alla farsoter, torde vara Rädslan!”

Eftersom förmodligen tillräckligt många redan gripits av panik, kan en fördel vara, att det nog kommer att vara gott om plats i Marinan på La Gomera. Alltid någon god nyhet.

 

* * *

 

I morgon, söndag, 2/2 -20, seglar vi till Tenerife del Sur (”Las Galletas”), där vi under de närmaste dagarna kommer att träffa några norska vänner sedan många år, Gunvor och Olav. Det ser vi fram emot! – Och några dagar senare seglar vi över till La Gomera.

Spännande fortsättning följer!

 

4 tankar om “Coronavirus på Kanarieöarna! 2020 02 01.

 1. Oj, kjære venner !
  DEN kom FOR seint – her sitter vi klare for avgang fra Værnes flyplass, men «antibac» på boks og «Løitens SOMMER akevitt» på flaske flyr vi Tenerife optimistisk i møte !
  Ser fram til skandinavisk re-union , og kongelig møte

  Gilla

 2. Takk for god oppdatering om Corona på Kanariøyene. Og jeg som trodde det var en vin…😃
  Hils Gunvor og Olav!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s