S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Med u-båt ner till Kung Neptun, 2018 11 15.

Lämna en kommentar

Efter att i går, 15/11 -18, ha köpt biljetter till ”The Adventure of our Lifetime”, kravlade vi oss in i en knallgul u-båt, byggd i Turko/Åbo år 1990. Fraktad till Lanzarote 7 år senare. – Längd: 18 meter och deplacerar drygt 100 ton, där över 10 ton utgörs av batteribanken längst ner i botten. Har tillstånd att gå ner till 60 meters djup MED passagerare, 100 meter UTAN betalande passagerare. – Vi gick dock endast ner till maximalt 32 meter. – U-båten är till salu, men då får man bläddra upp 3 milj. €.

En lång kö av mer eller mindre tokiga turister ringlade sig fram mot u-båten.

 

Så var det vår tur att se ”naturliga” ut.

 

* * *

 

En engelsk-finsk-svensk-talande guide förklarade vad vi passerade. Vi dök sakta ner till 30 meters djup, där vi såg flera gamla vrak, uppenbarligen helt nära kusten. Längre ut är det betydligt djupare.

 

En gammal fiskebåt, som mött sitt öde i en storm 2005.

 

 

Ett annat vrak, som har brutits sönder ännu mer.

 

 

Längst akterut, där vi satt, ser man tydligt de eldrivna aktre propellrarna och dessutom – i mitten längst ner – den aktre sidopropellern.

 

En och annan nyfiken ”firre” alldeles utanför vårt fönster undrar säkert vad vi är för ena ”gökar”.

 

Hela stim av fiskar följde oss nyfiket utanför de runda sidorutorna.

 

* * *

 

Här skulle jag ha fortsatt med några kul videosekvenser, med Beatles’ ”We all live in a Yellow submarine!” ur högtalarna!  Jag kämpade i afton med tekniken, som dock inte tillät mp4, endast mp3. – Nåväl, tänk er Beatles musik på hög volym till rörliga bilder utanför vår ”Yellow Sub-marine”!

Spännande fortsättning följer!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s