S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Morro Jable, Fuerteventuras sydkust, 2018 10 04.

2 kommentarer

Här är vi nu! Morro Jable vid Fuerteventuras sydsida på Kanarieöarna.

 

Efter mycket styr kom vi till slut iväg idag på morgonen, torsdagen den 4/10 2018. Vi kunde lämna ett lite stökigt Las Palmas och segla iväg de 65 sjömilen till den stillsamma lilla staden Morro Jable på Fuerteventuras sydsida.

Det blåste upp en del mot slutet, men sedan vi väl kommit i lä bakom bergen, lugnade både vind och vågor ner sig, och vi kunde ankra tryggt utanför den långa sandstranden. Vi skall i morgon sätta dingen i vattnet och ta oss in till sta’n. Det finns en berömd fiskerestaurang just vid hamnen, och den måste vi utforska.

Återkommer med spännande fortsättning!

 

 

2 tankar om “Här är vi nu! Morro Jable, Fuerteventuras sydkust, 2018 10 04.

 1. Skip o´hoy! Så fint at dere kom iveg igjen. Her laver det ned med snø. Vinteren er kommet. Kos dere i varmen. H

  Gilla

  • Halloen, Hanne!
   -Så hyggelig å höre fra Deg! Det var så koselig å sjå Deg på Mo i sommer!
   -Ja, så var vinteren kommet til Mo. Om enn ikke definitiv, så i hvertfall en anelse om hvad so komme skal. – Ja, her har vi det fortsatt varmt (30 grader mitt på dagen), men heldigvis er det litt svalere på kveldningen.
   – Akkurat nå har vi noen veldig slappe dager her på sydkusten på Fuerteventuras, etter mye arbeide på verftet i Las Palmas. Du skjönner, det er mye hvedlikeholdsarbeide med en båt; det gjöres ikke av seg selv. Men nå nyter vi litt go’dager! – Vi holder kontakt!
   Hilsener Helmi og Carl-Gustav.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s