S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu, Las Palmas på Gran Canaria, 2018 06 29.

4 kommentarer

 

Här är vi nu, Las Palmas på Gran Canaria.

Idag mitt på dagen kom vi så fram till Las Palmas på Gran Canaria. Det var här vi startade vår segling med ARC+ i november 2017. Efter två atlantöverseglingar, och 5 månader i Karibien, är vi nu tillbaka!

Det kändes både lite egendomligt och samtidigt så hemtamt. Vi visste precis var hamnkontoret ligger, bränslebryggan, dusch och toaletterna, affärerna…Vi kände oss välkomna överallt! Och personalen på både hamnkontoret och i Rolnautic (båttillbehörsaffären här bredvid) kände igen oss! Flera av teknikerna, som hjälpte oss den gången, vinkade glatt! Tror jag det; så mycket som de tjänade på oss! Jag riktigt såg hur Eurotecknet snurrade i ögonen deras. – Skämt åsido, det var ett glatt återseende, och vi ser fram till att nu kunna varva ner.

Vi stannar här en dryg vecka, och lämnar sedan båten här över sommaren. Sent på kvällen den 9 juli 2018 tar vi flyget via Madrid och Stockholm hem till Umeå, kommer fram sent tisdag kväll 10 juli. Vi reser tillbaka någon gång i september för att torrsätta båten en vecka, spola rent, bottenmåla och gå över diverse saker.

Våra planer vidare är att segla runt bland Kanarieöarna under hela nästa vinter. Sedan får vi se.

 

 

 

 

4 tankar om “Här är vi nu, Las Palmas på Gran Canaria, 2018 06 29.

 1. Fantastisk reise dere har hatt. Jeg tar av meg hatten. Velkommen hjem😎

  Gilla

  • Veldig hyggelig å høre fra Deg! Du er virkeligen en trofast venn! Ser frem til at vi får treffe Deg igjenn, trol. ved OSM-møtet i begynnelsen av September.

   Gilla

 2. Vilken resa ni har gjort
  Vi ser framemot fortsättningen
  Välkomna hem
  Maria o Per

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s