S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Kap Verde! Nu är vi här!!

5 kommentarer

Efter 6 dygn, 18 timmar och 15 minuter passerade vi mållinjen, och kunde styra fram till vår brygga här i hamnen i Mindelo. Så lät vi det tunga bogankaret gå, och backade in mot bryggan, kl. 08.18, lokal tid. Jubel och glädjetjut från såväl oss som hamnpersonal och andra seglare på bryggan! We did it!!

Visserligen har vi duschat på akterdäck under seglingen, men nog skall det bli skönt med en rejäl dusch, och något lika rejält att “släcka törsten med”.

Detta korta meddelande sänds via satellittelefon. Återkommer med mer fyllig beskrivning, när vi fått internettuppkopplingen i ordning.

5 tankar om “Kap Verde! Nu är vi här!!

 1. Flott ! Godt jobba, og kjekt å høre !!! Stor respekt for det dere gjør –

  Gilla

 2. Härligt att höra att ni är i hamn!! 🙏👍 Hoppas ni får njuta av sol o värme ! Kos dokk!😘

  Gilla

  • Kändes lite konstigt att vara i hamn, efter 7 dygn till havs. – Det kommer en segelmakare och hjälper oss att laga storseglet, så att håller för lite tuffa tag. Nu försöker vi också hitta en marinelektriker, som skall kolla varför inte generatorn på huvudmotorn laddar, som den skall. -Spännande fortsättning följer!

   Gilla

 3. Hipp hurra for dere! Mette og Jan Martin gratulerer.

  Gilla

  • Takk for hyggelige kommentarer! Må bare innrømme at det var hyggelig å komme frem! Da vi var en av de aller sidste å komme i mål, gjorde vi ett stort nummer av det genom å rope ut i fellesradion: ”Winner and new Champion of the World – Sail Yacht Helmiiii of Swedeeeeen! Hurrayh, Hurrayh, Hurrayh, Hurrayh!” Jubel og applaus fra nabo-båtene, når vi la til ved kai! – Vi ble i hvert fall lagt merke til!

   -Vi holder fortsatt kontakt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s