S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Oban marina, 2017 07 14.

2 kommentarer

Vi kom iväg tidigt idag på morgonen, men kom inte med den första slussen. Det fattades 20 cm, och varken slussvakten eller vi ville riskera att vi blev utan roder. Väntetiden till nästa slussrunda blev kort, bara 30 min. Och så kom vi iväg till Fort William.

Detta blev lite spännande! Den där piren, som finns beskriven på sjökortet, är ett gammalt rostigt och vingligt stålskelett, som knappast ens med den vildaste fantasi kan kallas ”pir”. Schabraken till båt-kadaver förtöjda där är en skam för den mest elementära sans för båtliv. Borde för länge sedan ha levererats till smältverket för re-cirkulation av användbara metaller.

Men faktiskt! Lite längre fram, närmare stads-kärnan, fanns en pontonbrygga, c:a 20 meter lång, och som hade en leidar-förbindelse med gatuplanet ovanpå! Rask promenad till Turist Information Service, där Stephanie hade lagt undan mina paket med reservdelar! Lycka!! – Tänk så barnsligt lycklig man kan bli över några pappkartonger! – Så raskt iväg igen, innan tidvattnet vänder och riskerar att sätta oss på ”det torra”!

Vi har nu kommit fram till Oban. Lyckligtvis hann vi fram just innan regnet började, och efter en god middag kommer nu den där härligt behagliga tröttheten, som bara kan kureras på ett sätt; Sova! Länge!

Vi blir här hela helgen, eftersom det är dåligt väder i antågande. Nästa vecka tar vi oss sakta längre söderut, ut mot Irländska/Irska sjön.

2 tankar om “Här är vi nu! Oban marina, 2017 07 14.

  1. Strålende Carl Gustav. Vel planlagt og vel gjennomført så langt. Det er virkelig spennende lesning og følge deg og dere på Webben. Håper dere får en fin weekend i vakre Oban. Det blir vel tid til en smak på den lokale Oban whisky. Av de best singel malt.

    Gilla

    • Hyggelig å høre at Du følger oss på vår reise. Foreløpig er det typisk ”Scottish weather”, men det får man stå ut med. – Idag skal vi ta fergen over til Oban by for handletur.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s