S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Vi ligger kvar i Farsund!

1 kommentar

Idag på f.m. seglade vi iväg, med kurs Inverness i Skottland. Enl. prognosen 9-10 m/sek, kanske 11. Stämde bra, när vi kom ut på öppet vatten. Vinden dock rakt västlig, dvs rätt i näbben. Vi fick falla av 40-45 gr, och vi gjorde 5-6 knop, trots bara 1/3 av Genuan ute samt bottenrevad stor.

Vinden ökade dock hela tiden, och efter 3 timmar hade vi konstant 15 sekundmeter, med 17-18 meter i byarna. Vi blev uppropade av våra parseglande vänner Marie och Lars i Monsun 31:an ”Anemone”, och som hade avseglat 1 1/2 timme före oss. De hade ännu värre vindar, ännu större vågor.

Såå, vårt gemensamma beslut över VHF-radion var inte särskilt svårt. Vi beslöt att vända tillbaka till Farsund, där vi nu ligger tryggt förtöjda. Vi kommer att fortsätta följa väderprognoserna och se när nästa väderfönster uppenbarar sig. Fortsättning följer.

 

En tanke på “Vi ligger kvar i Farsund!

  1. Så jättekul att följa er resa🌝 och stort lycka till på ert äventyr!
    Vi har semester och är uppe i stugan,målar och bygger👍
    Om 1 vecka åker jag över till Mo o jobbar några dar,ska bli kul för det var länge sen😃
    Kram från Therese Thore Gustav o Greta ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s