S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Skagen, 2017 06 23.

6 kommentarer

Skagen, 57gr.43,14N 10gr.35,29E

 

I Göteborg har Hampus och Mattias på Riggarna i Nya Varvet bytt stående och löpande rigg. Både wirar och fall i masten har bytts ut inför vår kommande atlantöverfart. Alla lager och trissor har smorts och oljats in, och allt löper nu så fint!

Dessutom har Jimmy på Torslanda Marin gått igenom vårt el-verk Fischer Panda, en liten dieselgenerator, som försörjer oss med elström. Det var en elkontakt, som inte satt ordentligt fast, vilket gjorde att den inte gav så mycket ström som tidigare. Dessutom behövde det göras några inställningsjusteringar. Nu fungerar den suveränt!

I tillägg har Water Makern, vår avsaltningsanläggning, fått bytt diverse filter, och jag har fått bra instruktion om det fortsatta underhållsarbetet.

Under tiden har vi hunnit besöka den utsökta Rest. Sjömagasinet, där vi dessutom träffade kusin Per. Som vanligt blev vi gott trakterade.

-Så har vi nu kommit till Skagen på Jyllands nordspets. När allt varvsarbete var klart, lämnade vi Göteborg sent igår eftermiddag. Gick för segel största delen, men sedan dog vinden ut. För att vi skulle komma fram i rimlig tid, drog vi på motorn, och vi kom fram mitt i natten. Vi ligger nu i Lystbaadehavnen, bredvid de stora fiskefartygen. Vi möttes på kajen av Mette och Jan-Martin Maltau, som hade tagit turen hit från Tjøme i Norge i sin bobil. Flott med tross-mottagare på kajen, och som i tillägg bjuder på Champagne mitt i natten! Sådant mottagande ser vi gärna fram till även i fortsättningen!

Vi blir liggande här några dagar, eftersom det är ett oväder i antågande. Här i Skagen finns dock mycket att se.

PS. Idag har vi Jubileum! Idag är det 1 månad sedan vi lämnade Umeå. Måste firas på något sätt.

6 tankar om “Här är vi nu! Skagen, 2017 06 23.

 1. Glad midsommar, morfar och Helmi. Hoppas att ni har haft en fin dag idag och att resan fortsätter med bra vindar och bra väder. Kramar Alma, Clara, Fernanda och Mats.😊

  Gilla

 2. Hei og ha en trivelig St Hansfeiring. Håper dere har det bra i Skagen! Der har jeg vært med våre venner fra Horne ved Hirtshals. Vi har også vært på Grenen, der 2 hav møtes, spesielt. Anbefales. Kos dere, tenk dere har vært på seiltur 1 måned allerede. God tur videre. Hilsen Brynhild og Kjell, Mo i Rana

  Gilla

 3. Hei Helmi!
  Hälsingar från Finland! Toivotamme teille oikein hyvää matkaa, suotuisia tuulia ja aurinkoisia ilmoja. Turvallista ja hauskaa matkaa teille.
  terveisin Sisko, Martti, Satu, Pekka, Minttu ja Joona

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s