S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Köpenhamn, 2017 06 11.

11 kommentarer

 

Dronningens By. 55gr.41,67N 12gr.35,96E

Så har vi kommit till Dronningens By, dvs. Köpenhamn i Danmark. Vi har lagt till vid Langelinie Lystbaadehavn, precis vid Den lille Sjöjungfru. Vid denna lilla båthamn lade vi till också för 5 år sedan, då gifte oss i Svenska Sjömanskyrkan här i Köpenhamn, inte alls långt från hamnen.

Detta är en liten nostalgitripp, och vi skall försöka få till ett besök i kyrkan och se våra namnunderskrifter. Så en tur på Ströget och alla butiker. I morgon kväll träffar vi Martin och Sanne, och då blir det middag på Kroghs delikata fiskerestaurang, där vi hade vår bröllopsmiddag.

I nästa vecka seglar vi norrut, och beräknar komma till Göteborg om en vecka. Där skall vi byta stående rigg, som en förberedelse inför Atlantöverfarten. Detta är ett krav från försäkringsbolaget.

Det är inte säkert att vi kommer att skriva i bloggen varje dag framöver, men nu vet ni alla som följer oss om våra närmaste planer, och att allt bara är bra med oss.

11 tankar om “Här är vi nu! Köpenhamn, 2017 06 11.

 1. Hei. Artig å følge dere her, og det høres ut som dere har det supert.
  God tur videre, begge to.

  Anne Kitt

  Gilla

 2. Det er artig å følge med på ferden til Admiralen og hans Fru Helmi 😁

  Gilla

 3. Der har dere endelig kommet dere til utlandet! Kos dere på ferden videre!

  Gilla

  • Hyggelig å høre fra Deg! Som Du ser er vi nå kommet til Gøteborg. I neste uke drar vi forhåpentligtvis videre til Skagen i Danmark, før vi drar til norske Sørlandet. -Du må bære hilse til alle kjennte på Intensivavdelinga. – Vi holder kontakt!

   Gilla

 4. Mølleren og hans hustru følger med dere . Kanskje vi møtes i Skagen til St. Hans feiring ? Vi er der.

  Gilla

  • Veldig hyggelig å høra fra Dere! Som Dere ser, håper vi at komme oss av gårde i mitten av uken, men det er avhengig av evt. reservdeler. Da skulle vi kunne vare i Skagen i slutten av kommende helg. – Vi holder kontakt!

   Gilla

   • Vi ankommer Hirtshals 22.juni om kvelden med Color Line fra Larvik med retur 25 juni . Bor i Busse og ser frem til å møte dere i Skagen.
    Midtsommerfeiringen der har lange tradisjoner med taler ,musikk og allsang. Vi må øve på Holger Drachmanns midtsommer vise. Ellers er vi mobile og kan møtes der det passer dere best. Gleder oss til å møte dere igjen!

    Mette og Jan Martin

    Gilla

 5. Trivelig og følge dere på turen god tur videre og hilser fra alle kjente i Logen vi har møte 21 juni med besøk av de store fra Oslo

  Gilla

  • Veldig hyggelig at Du hørde av Deg! Nå er vi i Gøteborg. Du må hilse til alle kjente i Logene på Mo! – Den 21. eller 22. juni drar vi videre til Skagen i Danmark, og deretter til Sørlandet og Stavanger. Vi holder kontakt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s