S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Kalmar, 2017 06 04.

2 kommentarer

Vi har nu kommit till Kalmar, 56gr.39,64N 16gr.22,03E.

-Vi lämnade Byxelkrok i morse. Helt vindstilla, plattvatten. Motorgång.

-Har lagt till i Kalmar gästbåtshamn, väldigt centralt beläget. Strax efter tilläggning, kom en liten rysk segelbåt, som vi sett tidigare. Två äldre gentlemän ombord. Vid tilläggning lyckades den ena trassla in sig i en tamp, och hade så när hamnat i vattnet! Mirakulöst lyckades han vara kvar ombord; vattentemperaturen är bara c:a 10 gr.!

-Ikväll fick vi besök av Boel Svedrin och hennes man Peter, tillsammans med två av barnbarnen. De hade varit på konfirmation på Öland tidigare under dagen. Väldigt trevligt att ses igen! Fint att kunna hålla kontakt, även om det numera är långt mellan gångerna.

Boel med Peter och barnbarnen.

-Vi stannar här några dagar. – I morgon skall vi proviantera och ”göra sta’n”. – Kalmar är ju en central del av inte bara Sveriges utan hela Nordens historia. Skall läsa på.

2 tankar om “Här är vi nu! Kalmar, 2017 06 04.

  1. Tack för att vi fick tillfälle att besöka er och kramas och önska en härlig och lyckosam seglats över flertal hav .Vi önskar änn en gång all välgång ,det betyder mycke glädje för mig att hålla kontakten och kunna ”följa med”på er resa.Vem vet vi kanske dyker upp på en söderhavsö någonstans framöver.Miljoner kramar Boel o Peter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s