S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Byxelkrok, N. Öland, 2017 06 02.

Lämna en kommentar

 

Byxelkrok, Norra Öland, 57gr.19,68N 17gr.00,35E.

Jaha! Så har vi kommit till Byxelkrok på norra Öland. Känt av många svenska skolbarn genom någon sång om våren, ”som kommit till Byxelkrok”, eller hur det nu var. Lite märkligt namn, som enl. Wikipedia härstammar från ”Byskogskroken”, och som avser den bukt som söderut sträcker sig till Tokenäs udde. Lite mer än 100 fastboende, men betydligt fler sommarboende. En gudomligt vacker plats! Väldigt trivsamt med fiskehamn och en fin badstrand. Tidigare fanns en reguljär färjeförbindelse med Oskarshamn på fastlandssidan.

I morgon förmiddag skall vi träffa en kär bekant, Florence Ahlström, som vi faktiskt lärde känna på Tahiti i Söderhavet 2010. Det var Svenska Kryssarklubben (SXK), som anordnade flygresa till Söderhavet och eskadersegling bland de förtrollande atollerna där. Tillsammans med hennes sambo Gustaf har vi hållit kontakt under alla år.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s