S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Här är vi nu! Fyrudden, 2017 06 01.

2 kommentarer

Fyrudden i Gryts skärgård, 58gr.11,51N 16gr.51,12E.

I dag blåste det frisk bris från NV. Vi gick för revad Genua, eftersom storseglet f.n. är obrukbart (ett lager har skurit i rullanordningen, men det skall lagas i Göteborg). Det blåste friskt, med 14-15 m/s i byarna (kasten), dvs. det blåste kuling i byarna. Vi revade ordentligt, och då lutade det inte så mycket.

Just nu ligger vi gott förtöjda i hamn. Fyrudden ligger i Gryts skärgård. Enl. uppgift var detta tidigare en av ostkustens största fiskehamnar. På 1970-talet var det 13 trålare, som hade detta som sin hemmahamn.

Skall nu ta en skön dusch, och efter maten lär vi somna tidigt. I morgon skall vi segla till Byxelkrok på norra Öland.

2 tankar om “Här är vi nu! Fyrudden, 2017 06 01.

  1. Hej,
    Är ni i Kalmar på söndag ?Vi ska på konfirmation då på Öland kör tillbaka till sommarstugan i Västervik bortåt sen em,kanske vi kan söka upp er i Kalmar om det skulle falla sig att ni råkar vara där den dagen.Det är så kul att följa med er på resan.Kramtiller båda Boel o Peter

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s