S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Ändrade planer. Puerto de Mogán på Gran Canarias SSV-sida, 2020 03 12.

Lämna en kommentar

Igår kväll anlände vi till Puerto de Mogán från La Goméra efter en 11 timmars segling i tidvis ganska blöt och skumpig sjö. Det gick dock bra, och vi ligger nu gott förtöjda i Marinan här.

Vi hade tidigare planer på att efter La Gomera nu segla upp till Tazacorte på västsidan av den västliga lilla ön La Palma, och i slutet av mars fortsätta upp till Madeira. Vi hade tänkt att under en månads tid utforska denna säkert väldigt intressanta ö mer än vi hunnit med tidigare. Därefter, i början av maj månad, segla tillbaka ner till Las Palmas på Gran Canaria, lämna båten där över sommaren och resa hem till Sverige för ”semester”.

 

Nu blir det inte så. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi har fått besked om att Helmis dotter har fått bröstcancer. Hon är opererad och om några veckor börjar cellgiftbehandling.

Vi har därför helt ändrat våra planer. Den 24/3 -20 reser vi båda hem till Umeå, om flyget nu går då! Det är därför vi har omdirigerat vår segling till Cran Canaria, som har mycket bättre flygförbindelser med Stockholm, för vidare transport till Umeå, än de avlägsna västra öarna. Det är mycket lättare för Helmi att kunna vara en stötta för sin dotter från ”hemmahorisont” än att sitta här nere, långt hemifrån. Vi tror att det kommer att bli en långvarig behandling, så Helmi blir hemma hela sommaren.

Själv kommer jag att resa tillbaka hit ner redan efter en vecka, och tar då med mig en väska med reservdelar, eftersom det är väldigt svårt att skicka paket till Kanarieöarna. Så planlägger jag att segla båten runt ön, upp till Las Palmas de Gran Canaria, där det väntar en del verkstadsarbete. Det är alltid något som skall fixas på en båt. I mitten av maj månad reser jag så förhoppningsvis tillbaka till Umeå.

Det är inte alltid att det blir som tänkt. Men vi får ta det som det kommer. Det kommer att ordna sig i slutändan. Även om år 2020 kommer att bli ett år, som vi kommer att minnas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s