S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Tragisk dödsolycka vid vår brygga i natt, 2020 01 02.

Lämna en kommentar

I natt inträffade en tragisk olycka med dödlig utgång vid vår brygga. En kraftigt berusad skeppare vid vår brygga vinglade omkull på väg hem från krogen, ramlade ner i hamnbassängen och slog skallen i de stora stenarna vid kajkanten (lågvatten).

När vi efter frukosten idag på morgonen gick iväg till toa och dusch vid hamnkontoret, noterade vi att det verkade ligga en rollator på botten av hamnbassängen, och dessutom blodspår på landgången mellan flytbrygga och kajen. Vi fattade inte riktigt vad som hänt.

Senare nåddes vi av ryktet, att den ensamme skepparen på en båt, längst in på bryggan och närmast kajen, i fyllan i natt ramlat ner från kajen och slagit huvudet i de ytliga stenarna. Tillskyndande förbipasserande hade fått upp honom, men enligt uppgift var han redan död, när ambulans kom fram till hamnen.

Enligt båtgrannarna här runt omkring, handlar det om en ensam och säkert väldigt olycklig människa, som i många år varit långliggare här i hamnen. I många år varit gravt alkoholiserad med en hjärnstroke och en dåligt skött diabetes i sjukhistorien. Det senare resulterade, efter amputationer av flera tår, till slut i en ensidig underbensamputation för något år sedan.

Vi minns honom, när han haltande kämpade på med rollatorn upp och ner från bryggan. På småtimmarna i natt vinglade han omkring på kajen för sista gången.

Resan hade nått vägs ende. Hans seglats var över.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s