S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Tillbaka på Las Palmas de Gran Canaria, 2018 12 18.

9 kommentarer

Vi har så småningom kommit tillbaka till Las Palmas, som är något av vårt nav här på Kanarieöarna. Inte bara för att det ligger så centralt i ögruppen, utan också för att härifrån går det många och bra flygförbindelser med Sverige och övriga omvärlden. Och det är nära till flygplatsen. Dessutom finns det mycket kvar att utforska på den här ön.

Det har varit en del strul innan vi kunde få en plats här. Naturligtvis helt fullt inför julhelgen. Och vi, dvs. jag, var dum nog att i oktober tro på hamnkontorets lite optimistiska manana-mentalitet, att ”det där löser sig”.

Nåväl, skam den som ger sig! Efter att ha legat för ankare utanför hamnen en natt, tog vi jollen in till Marinan och stegade på nytt in på hamnkontoret; vänliga som alltid, men nu med en föresats att ”ett-Nej-är-inte-ett-Nej!” Efter minst en timmes förhandlande, utan några överdrifter, kom vi ut med papper på att vi fick ligga här inne i hamnen fram till den 30/12 2018. På en lite dyrare plats, men eftersom Marinan redan från början är väldigt billig, har inte det ökade priset så stor betydelse. I varje fall inte i ett kort perspektiv.

Sååå! Enligt väderleksprognosen kommer julhelgen att vara tämligen blåsig här på Kanarieöarna, och då är det skönt att slippa behöva ligga på svaj och skumpa runt. Det brukar inte bli så värst mycket sömn under sådana nätter.

Dessutom planerar jag att under ”Mellandagarna/Romjula” ta en kort tur hem till Arlanda och Stockholm för att hos Andreas hämta en försvarlig hög reservdelar, som jag har beställt. Det är tämligen besvärligt att skicka varor till Kanarieöarna (trots EU), så det enklaste var att beställa en billig SAS-biljett med direktflyg. Och efter 2 nätter ”hemma” flyga ner igen, nu med flera hopvikbara väskor med allehanda reservdelar till båten. Sådant som ”kan-vara-bra-att-ha”. Och det är mycket som ”kan-vara-bra-att-ha” på en båt, så det skulle ha varit svårt att få plats med allt detta i jollen. Och sedan ut till båten där ute på svaj på ankare. Särskilt om det är blåsigt och lite skumpigt. – Det var m.a.o. en viss lättnad att vi får ligga kvar här inne i hamnen, i varje fall fram till dess att jag kommer tillbaka från Stockholm. Så får vi se sedan.

Spännande fortsättning följer!

 

9 tankar om “Tillbaka på Las Palmas de Gran Canaria, 2018 12 18.

 1. God julehelga til dere🎅

  Gilla

 2. Hallings i Onsala önskar en trevlig julhelg och ett gott nytt år

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 3. Dere står på !
  God jul fra Mette og Jan Martin

  Gilla

  • Takk for kommentar og hilsen! Vi skal ut til IKEA her på Las Palmas nå i ettermiddag og handle svensk (!) julmat. Skriver til dere på e-mail i kveld. – Kos dere! /Admiralen og hans sjef.

   Gilla

 4. God jul deg og Helmi! 🎅

  Gilla

 5. I like måte! Ha det godt i Helga!

  Gilla

 6. I like måte! Ha det godt i Helga! – Her ble det noe tull! Kanskje doblert, men det får det vel bli da.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s