S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Monumentalmålningar på husväggarna i Gran Tarajál, östra Fuerteventura, 2018 10 11.

2 kommentarer

På stadsvandring i Gran Tarajal på Fuerteventura upptäcker vi de stora husmålningarna. Har inte en aning om det är beställningsverk.

Fasadmålning.

 

Marina motivet är genomgående.

 

Målningarna är mycket välgjorda. – Även trafikhindren, ”gråsuggorna”, är fint målade. Något för gatukontoren hemma i Sverige att ta efter?

 

* * *

 

På strandpromenaden finner vi denna skapelse, ”Biblioplaya”, en box för byte av utlästa böcker! Vi fann faktiskt 1:a delen av Millenie-trilogin av Stieg Larsson, på engelska.

Box på stranden för byte av böcker, ”Biblioplaya”.

 

* * *

Ikväll skall vi gå ut och äta på en fin fiskerestaurang här i hamnen. Restaurangen ligger på baksidan av ortens fiskemottagning, där Dagens Fångst tas emot. Färskare fisk må man nog leta efter! – Utsökt god mat tillsammans med en flaska gott svalt vitt vin! Med all respekt för Konsums Fiskpinnar, men det här var jammen något annat än, det!

* * *

Eftersom väderleksprognosen ser bra ut, seglar vi nog till Puerto del Rosario längre norrut på Fuerteventuras östkust i morgon. Spännande fortsättning följer!

 

2 tankar om “Monumentalmålningar på husväggarna i Gran Tarajál, östra Fuerteventura, 2018 10 11.

 1. Hej
  Hoppas allt är bra med er. Jag har varit i Spanien 9 dagar och bara njutit av sol o underbara bad. Full rulle igen. Jobbet kallar. Dock har vi underbar brittsommar här. Hade det inte varit för den förbannade jakten så hade man bott i skogen. Härliga höstfärger och massor av svamp. I dag spelat golf i Båstad. Helt ljuvligt.! 20 C varmt , solsken o en fantastisk utsikt över Kattegatt. Magiskt! Här kan jag tänka mig att bo. Nu soffhäng o vila inför arbete o nattjour i morgon/ Vi hörs, Kram Majsan

  Gilla

  • Hej igen, Majsan!
   Kul att höra från Dig, och att Du har haft det fint i Spanien. Vi kan också se och känna den fina Britt-sommaren framför oss. Måste vara fint där i Båstad just nu.
   -Du får hälsa till Helena och Christer från oss båda.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s