S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Tillbaka i Rodney Bay på Saint Lucia, 2018 03 13.

4 kommentarer

Från Canouan seglade vi via Béquia tillbaka till Rodney Bay på Saint Lucia. Det var här, som vi en gång ”landade” precis före nyår efter seglingen över Atlanten.

Vi har nu i två månader seglat i södra Karibien. Det var ett medvetet val, eftersom de delarna sannolikt inte skulle vara skadade av de förödande orkanerna under sensommaren och hösten 2017. Och under tiden har man förhoppningsvis kunnat återställa en del av infrastrukturen i de orkanhärjade norra delarna.

 

* * *

 

Vi har här haft ”fint besök” av Else-Gine Hultgren og Kirsti Andal från operationsavdelningen på sjukhuset i Mo i Rana. Vi känner varandra alla fyra väldigt väl efter att ha arbetat tillsammans i nästan 20 år!

 

Fint besök på bryggkanten!

 

De reser med ett kryssningsfartyg från Miami runt i Karibien. Eftersom de skulle ligga vid kaj i huvudstaden Castries under en dag, passade vi på att hämta dem med taxi och köra dem hit till marinan, där vi ligger just nu. På planeringsspråk kallas det Precisionsarbete! – Vi åt lunch tillsammans, och pratade gamla minnen och allmänt sladder. Vi satte stort värde på att få träffa dem!

 

Lunch på verandan i Marinan.

 

* * *

 

Vi skall nu endera dagen segla över till Martinique, strax norr om Saint Lucia. Det är en del av Frankrike. Det medför inte bara att det är franska språket och Euro som gäller, utan för också med sig att vi skall kunna använda oss av våra svenska telefonkort från Telia, utan någon Roamingavgift. Säger man i alla fall. – Spännande fortsättning följer!

4 tankar om “Tillbaka i Rodney Bay på Saint Lucia, 2018 03 13.

 1. Hej. Toppenkul att ni kunde stråla samman med Else Gine o Kirstin,måste vara helt magiskt att sitta där och skvallra om gamla minnen.Vi är oxå med resenärer på vårt sätt här i kalla Norden .Ha en härlig seglats framöver.
  Peter och jag åker på en vecka till Lanzarote nu på fredag ,vårt minsta barnbarn Greta ( som var med i Kalmar då vi möttes där) ska åka med det ser vi fram emot ,ska bli mysigt att bada och sola så mycket vi kan.
  Ha det fint Kram tiller båda Boel o Peter

  Gilla

 2. Hei, dere to. Det er fint å lese om deres ferd på bølgene. Morsomt at dere kunne treffe kjenninger nordfra og! Her har det vært stabilt kaldt siden januar, og jeg undres på om det er sommersola som brukes opp. Men vi vet å nyte det fine været, og er ute på ski og føtter i de flotte løypene rundt byen. Jeg jobber litt igjen etter uhellet mitt i sommer. Det er jammen godt å treffe kollegaer igjen!
  Kommer til å følge dere videre på eventyret. Seil trygt!
  Klemmer fra Kjersti

  Gilla

  • Heia, Kjersti!
   Det har tatt litt tid å svare. Dette grunnet datatekniske ting.- Det var veldig hyggelig å høre fra Dig, og at Du har begynnt å komme tilbake i jobb. Vi har tenkt mye på Dig, og ønsker Dig det beste!

   Gilla

 3. Som vanligt alltid kul att höra från Dig och Peter! Vi ser fram till att få träffas igen, när vi passerar på hemvägen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s