S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Rapport från havet, 2017 11 11.

Lämna en kommentar

Efter de första två dagarna med bra seglingsvindar, kom vi in i ett stort stiltjebälte. Detta trots att vi gick tämligen nära den afrikanska kusten, där vindarna skulle vara bättre. Vi fick då gå för motor lång tid. När man lyssnar å radiotrafiken, verkar det som om alla i “the fleet” har gjort detsamma.

I går eftermiddag hände det som skedde redan i norra Spanien i slutet av augusti; Storsegelinfästningen brister! Seglar nu för bara genuan och stöttar med motorn, så att vi kommer fram till Mindelo på Kap Verde i rimlig tid. Där får vi bestämma oss för om det går att laga storseglet igen, eller om vi måste beställa ett nytt.

Ombord här är allt bara bra. Vi har kommit in i en vaktordning, som fungerar bra. – Vi har nu 210 sjömil kvar, och torde vara framme måndag förmiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s