S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Nu är vi här! Las Palmas de Gran Canaria, 2017 10 10.

8 kommentarer

 

Las Palmas på Gran Canaria, den 10/10 2017.

Mitt på dagen idag kom vi fram till Las Palmas på Gran Canaria efter ganska precis 48 timmars segling från Madeira. – Beklagar att det dröjt några timmar med att sända iväg denna rapport, men internet-uppkopplingen i södra Europa (Spanien och söderut) är ofta väldigt långsam. Det kan ta 5-10 minuter bara att lasta upp Googles hemsida. Innan man har kommit in på WordPress hemsida, ger man ofta upp, och försöker senare.

Det första dygnet under överseglingen hade vi någorlunda vind, men den dog sedan ut, så det blev motorgång därefter. Vi har fått in en viss rytm nu vad vakthållningen beträffar. Carl-Gustav tar vanligtvis ”hundvakten” från midnatt fram till morgonsidan vid 04-06 -tiden, beroende av när Helmi vaknar. Därefter har vi inget strikt schema, utan vi sover i omgångar; den som känner för en ”tupp-lur” behöver inte argumentera för detta, utan uppmuntras att försöka sova ”skönhetssömnen”. Någon av oss har ett lite större behov därvidlag.

Vi kommer att stanna här i flera veckor. Dels har vi en del reparationsarbete att göra (har varit i kontakt med ett varv här i eftermiddag, och de har lovat att hjälpa till); dels finns det mycket att upptäcka här. Och icke minst; här ligger vi osedvanligt billigt! Efter att ha nödgats övernatta i en del marinor med oförskämt höga priser (samtidigt som den hygieniska standarden ibland varit betänkligt låg!), har vi nu kommit till en mycket stor marina, som trots detta har humana priser. Och hygieniska dusch- och toalettutrymmen! Så här billigt (eller ”ekonomiskt/prisvärt”, som ekonomiska räknenissar brukar uttrycka sig!) har vi inte legat förtöjda, sedan vi lämnade norrlandshamnarna. Under 100:- SEK/natt! Det påminner om Storjungfrun utanför Söderhamn och Kattskär utanför Sundsvall. Det är uppenbart att Norrland behöver exportera mer!

Här har vi det bra. Vi återkommer längre fram med rapport om hur förberedelserna fortskrider.

8 tankar om “Nu är vi här! Las Palmas de Gran Canaria, 2017 10 10.

 1. Dere er ekte vikinger. Kos dere. Her oppe nærmet vinteren seg og solen står lavt.

  Gilla

 2. Takk for kommentar. Sant! Vi er vikinger, som fått trening og oppdragelse i Norge!

  Gilla

 3. Bravo!!! Verkligen bra gjort och vi är så stolta över er. (Många i er ålder nöjer sig med att spela bingo som avkoppling.)

  Njut av sol och värmen. Det är er väl förtjänt.

  Vi hurrar!
  FavSis

  Gilla

 4. -Jovars! Vi har hållit på nu i 4 1/2 månader. Och är fortfarande gifta. Det är Testet och kallas ”True Love”.
  -En hel del frustration över grejor som går sönder eller som överhuvudtaget inte fungerar. Men vi har väl gjort en samhällsinsats genom att stimulera den allmänna ekonomin.
  -Nåväl, vi har väl lärt oss att tackla problem efterhand som de kommer. Och att värdesätta alla upplevelser, som vi faktiskt har haft tillsammans.
  -Just nu försöker vi organisera gubbarna, som skall justera allt som skall vara klart innan avfärden den 5/11 -17 till Kap Verde och vidare till St.Lucia.
  -Vi sätter stort värde på Dina små kommentarer och att Du följer med. Det gläder oss.
  -Stor kram till er alla från Helmi och Fav.-brodern d.y.

  Gilla

 5. Skönt att höra att det går bra för er.Ha nu sköna veckor iLas Palmas .Vi tänker ofta på er och pratar om er.Tusen kramar Boel o Peter

  Gilla

 6. Härligt höra att seglatsen går bra och vilket äventyr för er Så bra att ni ger er tid att se er omkring på de platser ni hamnar . Jag är nyss hemkommen från Malaga eller Furengiola där jag varit med MonaLisa och hennes särbo . Vi hade en bra o varm vecka med sol o bad . Tog även en tur till Gibraltar endagstripp . Men nu är man hemma och på jobb
  Var även en tur till Italien i början på sept en tränings resa med Sabina Duvenberg . Bra resa o bra träning

  Gilla

 7. Fint att Du är ute och rör på Dig! Kul att Du har haft det trevligt! Många hälsningar till Mona-Lisa! – Helmi önskar gärna att Du sänder Mona-Lisas postadress, e-mailadress och telefonnummer, vilka alla dessvärre har fallit bort. – Här fortsätter vi förberedelserna inför vidare seglats. – Sköt om Dig!
  /Hälsningar från Helmi och Carl-Gustav.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s