S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Nu har vi kommit till Porto Santo! Alldeles bredvid Madeira. 2017 09 23.

5 kommentarer

Så har vi kommit fram till Porto Santo, den lilla ön strax NO om Madeira. Efter 480 NM och 3,5 dygns segling från portugisiska fastlandet har vi nu kommit fram. Vi hade ett dygn med blåst och höga vågor/bølger, som var litt slitsomme. Men sedan lugnade det ner sig, och våghöjden sjönk. Nu har vi riktigt skönt ”sydländskt” klimat. Sista 6-8 timmarna riktigt behagliga med segling i bikini och shorts.

Vi ligger nu tryggt förtöjda i hamnen och har ätit god mat. Skall utforska de berömda fina sandstränderna imorgon, och proviantera på måndag, innan vi på tisdag/onsdag seglar vidare till Madeira.

Vid tilläggning i hamnen upptäckte vi att vi låg precis bredvid Marie och Lars i ”Anemone”, som vi tyvärr skiljdes från vid malören med den incipienta branden i generatorn ute på Bisqaya! Återseendet blev hjärtligt!

I övrigt noterar vi att det just idag är 4 månader sedan vi lämnade Umeå!

Spännande fortsättning följer!

 

5 tankar om “Nu har vi kommit till Porto Santo! Alldeles bredvid Madeira. 2017 09 23.

 1. Oi hvilken tur at dere havnet Bredvid seilervenner😀. Dere har en fantastisk reise og vi på land blir jo veldig misunnelig. Men jeg vil fortelle at i kveld sitter vi ute ved bålpannen utenfor hytta, rødt i glasset, ser opp på stjernene og nordlyset. Det er fantastisk det også. God tur videre😀

  Gilla

  • Javel, vi har en fantastisk reise! Det har varit litt tøfft innimellom, men ”Prøvelsen” er òg en form for utvikkling. – Det gleder oss at Du er så trogen følgere på bloggen vår.
   – Gott at høre at dere òg nyter tilværelsen med god mat på hytta og noe attåt.
   – Vi blir på denne pene og goe plassen noen dager til, og drar deretter til hovedøya Madeira.

   Gilla

 2. Gott att höra att ni kommit ännu ett stort steg vidare och är vid god vigör! Njut av lite ”ledighet” nu. Bästa hälsningar från Sanne och Martin

  Gilla

 3. Kul att höra att ni fortfarande följer oss på vår blogg! – Känns skönt att ha kommit så här långt. Idag skall vi ut på cykeltur och utforska ön.

  Gilla

 4. Kul att höra att ni fortfarande följer oss på vår blogg! – Känns skönt att ha kommit så här långt. Idag skall vi ut på cykeltur och utforska ön.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s