S/Y Helmi

Följ vår segling till värmen…

Nu är vi här! Skillinge, SO Skåne, 2017 06 09.

Lämna en kommentar

-Så har vi kommit till Skillinge, strax söder om Simrishamn i SO Skåne.

 

55gr.28,47N 14gr.17,11E. Skillinge, SO Skåne.

-Till en början disigt och dimmigt/tåke, men radarn hjälpte oss. Efterhand/Etterhvert lättade diset, vinden vred/snuede, och vi kunde sätta genuan, som drog fint. Som mest över 7 knop, men efterhand dog vinden ut.

-Vi har nu lagt till i Skillinge, strax/litt söder om Simrishamn. I slutet av 1800-talet fanns det väldigt många skutor, som hade Skillinge som hemmahamn. Jag kan bara tänka på vilka hamnar, som de besökte…. Bifogar/Vedlegger karta över var vi befinner oss, miljön omkring oss, inklusive den flotta skonare, som kom in strax efter oss, och till slut den tidlösa varelsen, som blickar ut över havet.

Traditionella fiskebåtar i Skillinge, SO Skåne.

 

 

Tidlöst…

 

-I morgon får vi frisk bris från V; rakt i ”näbben”, men vi hoppas komma till Abbekås vid lunchdags, där Tittie och Jörgen väntar. Sedan kanske till Falsterbokanalen till kvällen. I bästa fall är vi i Köpenhamn till söndagkväll, innan/før nästa oväder sätter in på måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s